23948sdkhjf

Thy-Mors Energi med overskud på 16 millioner

2014 blev økonomisk set et godt år for Thy-Mors Energi koncernen med sorte tal på bundlinjen.
Med en egenkapital på 1,3 mia. kr. og et overskud på 16 mio. kr. i 2014 er Thy-Mors Energi kommet godt ud af 2014.

I 2014 blev der investeret mere end 130 mio. kr. i blandt andet udrulning af fibernet, kabellægning af luftledninger og udskiftning til fjernaflæste elmålere (AMR). Gennem de seneste fem år har koncernen foretaget investeringer i lokalområdet for mere end 400 mio. kr.

Bestyrelsesformand Søren Bertelsen er meget tilfreds med det realiserede resultat for 2014 og koncernens lokale engagement.

- Vi er fortsat et solidt foretagende med en økonomisk styrke, som sikrer, at vi kan gennemføre de store og vigtige projekter, der er igangsat, fortæller Søren Bertelsen.

- Ved udgangen af 2014 var 20 procent af områdets elmålere blevet udskiftet til fjernaflæste elmålere, og vi har lige passeret 50 procent. Alle elmålere forventes at være udskiftet ved udgangen af 2015. Udrulningen af fibernet sker også fortsat i et lidt forceret tempo, idet det er vor hensigt, at vi skal være ude med fiberen hos stort set alle i lokalområdet i 2020. I 2014 investerede Thy-Mors Energi således ca. 54 mio. kr. i udrulningen af fibernet og ved udgangen af 2014 havde mere end 37 procent af vore kunder mulighed for at blive koblet på fibernet. Det tal ligger nu på 40 procent, siger Søren Bertelsen.

Fremskyndelsen af de igangværende projekter skal blandt andet ses som en del af en øget markedsorientering hos Thy-Mors Energi, som nu er gået aktivt ind i kampen om kunderne.

I foråret 2016 indføres engrosmodellen, der medfører, at al kontakt til elkunder skal ske gennem handelsselskabet og ikke det selskab, som ejer elnettet. Derfor forventer Thy-Mors Energi, at de igangværende projekter i lokalområdet og et øget fokus på markedsføring af Thy-Mors Energi, som et lokalt forankret el- og fiberselskab, vil gøre det muligt at fastholde og forøge antallet af lokale elkunder.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.219