23948sdkhjf

59 millioner fra affaldskunderne til varmekunderne

Odense Kraftvarmeværk A/S og Fjernvarme Fyn A/S tager Energitilsynets tilkendegivelse til efterretning og tilbagefører et beløb på 59. mio. kr. fra affaldskunderne i Odense Kraftvarmeværk til varmekunderne.
Odense Kraftvarmeværk har meddelt Energitilsynet, at de 59 mio. kr. vil blive efterreguleret til fordel for varmekunderne inden udgangen af maj 2015.

Sagen kort
Sagen vedrører omkostningsfordelingen mellem varme- og affaldssiden hos Odense Kraftvarmeværk A/S for perioden 2000-2010 og en efterregulering heraf. Energitilsynet har tidligere tilkendegivet, at en varme-/affalds-omkostningsfordeling på 60/40 ville være rimelig. Denne omkostningsfordeling ville medføre, at der skal tilbageføres et beløb på ca. 59 mio. kr. fra affaldssiden til varmesiden i Odense Kraftvarmeværk.

Energitilsynet har herefter bedt sekretariatet til at forhandle med Odense Kraftvarmeværk A/S om tilbageførelsen af de ca. 59 mio. kr. fra affaldssiden til varmesiden i Odense Kraftvarmeværk og eventuelt udstede et påbud herom i overensstemmelse med principperne i tilkendegivelsen.

Sekretariatet fremsendte tilkendegivelsen til sagens parter den 24. februar 2015.

Affaldsleverandørerne har ved e-mail af 9. marts 2015 meddelt sekretariatet, at de tager tilkendegivelsen til efterretning. Ved e-mail af 26. maj 2015 har Odense Kraftvarmeværk A/S og Fjernvarme Fyn A/S tillige oplyst, at de tager tilkendegivelsen til efterretning.

Sekretariatet anser på denne baggrund forhandlingen efter varmeforsyningslovens § 21, stk. 4, for afsluttet.

Der er på baggrund af forhandlingen ikke sket ændringer i tilkendegivelsen af 24. februar 2015.

Efterregulering
Odense Kraftvarmeværk og Fjernvarme Fyn har i e-mailen af 26. maj 2015 meddelt, at beløbet på 59 mio. kr. vil blive efterreguleret inden udgangen af maj 2015. Sekretariatet forstår e-mailen således, at Odense Kraftvarmeværk og Fjernvarme Fyn har fremsendt en plan for efterreguleringen af de 59 mio. kr.

Sekretariatet har godkendt planen, da den ikke anses for at være urimelig, jf. varmeforsyningslovens § 21, stk. 4. Sekretariatet for Energitilsynet vil følge op på, at efterreguleringen foretages i overensstemmelse med Odense Kraftvarmeværks tilbagemelding.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093