23948sdkhjf

Massive protester mod Sæby Havmøllepark

- Vi kan ikke stoppe havmølleplanerne, men vi kan påvirke resultatet, siger Jens Hedegaard (S), byrådsmedlem i Frederikshavn Kommune.
Den massive modstand mod Sæby Havmøllepark kom helt bag på byrådsmedlem Jens Hedegaard Kristensen (S) til borgermødet i Manegen torsdag aften.

- Jeg vidste godt, at der har været lidt bekymring, men at det var så voldsomt, havde jeg ikke lige set komme, siger Jens Hedegaard.

Han har orienteret borgmester Birgit Hansen om sin oplevelse af den lokale modstand, og vil nu tage en dialog med talsmændene for de foreninger i Sæby, som vil lave en fælles protest.

Kan blive et trækplaster
- Vi kan og skal som byråd ikke gå ind og stoppe projektet, men vi kan medvirke til at det bliver rettet endnu mere til og på den måde bliver mere spiseligt, siger Jens Hedegaard.

Argumentet om at havvindmøllerne vil få katastrofale konsekvenser for turismen, er Jens Hedegaard lodret uenig i.

- Tværtimod kan det blive et trækplaster. Som Østerild og som vindmøllerne ved indsejlingen til Københavns Havn er blevet det. Desuden er der arbejdspladser i halen af møllerne. Det kan man se, hvis man kigger til Anholt, der har udviklet sig til en solstrålehistorie, når vi snakker grøn energi. For slet ikke at tale om Esbjergs forvandling til en moderne offshorehavn, siger Jens Hedegaard Kristensen.

Flere ting er rettet
Planerne for Sæby Havmøllepark er blevet rettet til efter den første høringsfase. Blandt andet med en korridor mellem møllerne, så indsejlingen til Sæby Havn bliver lettere.

Desuden er der skåret en halvcirkel ud af møllefeltet, som giver plads til klapfeltet, hvor havnen må dumpe oprensningsmateriale.

Endelig er det nordøstligste hjørne af møllefeltet skåret væk af hensyn til signallysene ved indsejlingen til Frederikshavn havn fra syd.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094