23948sdkhjf

Rekordår for Neas med plads til forbedringer

Neas Energy løftede i 2014 omsætningen 92,9 procent til 11,174 mia. kr.
Omsætningen voksede hele 92,9 procent til 11,174 mia. kr., og driftsresultatet nåede 113,5 mio. kr. hos Neas Energy i 2014. En særdeles tilfredsstillende tilgang af nye kunder samt stigende handelsaktivitet på i alt 18 el- og gasmarkeder i Europa resulterede i mere end en fordobling af energiomsætningen til 30,848 GWh.

- 2014 var et gennembrudsår for Neas Energy. Resultaterne af den omstilling vi startede tilbage i 2012, der fokuserer vores aktiviteter omkring en kerneforretningsmodel for forvaltning af fysiske energiaktiver, slog for alvor igennem. Vi har fået flere kunder inden for især vindkraft i Tyskland og større kraftvarmeanlæg i Danmark, og vi oplevede en stor stigning i vores handelsaktiviteter på fysiske markeder for el og gas i Europa, som har resulteret i en rekordstor fremgang i 2014, fortæller CEO, Bo Lynge Rydahl.

Kerneforretningen leverer
I et marked, hvor energipriserne i løbet af 2014 fortsatte den faldende tendens og i endnu højere grad blev afhængige af vejrbaseret energiproduktion, var fleksibilitet afgørende for at sikre virksomhedens kunder værdi af deres energiproduktion og en rentabel energihandel. I 2014 implementerede Neas Energy således fuld skala 24/7 el- og gashandel, der geografisk spredte sig til yderligere fem el- og gasmarkeder i Europa.

- Vi har igen i 2014 foretaget betragtelige investeringer i udviklingen af software og handelsservice, så vi sikrer den optimale platform til at give vores kunder maksimal fleksibilitet og sikkerhed. Det er således særligt opløftende, at det er netop vores kerneforretning, der leverede resultater i 2014, og vi kunne konstatere stigende efterspørgsel også uden for Danmarks grænser, som gjorde Tyskland til vores største marked for forvaltning af vind- og solkraft - et område, hvor vi forventer betydelig vækst internationalt, forklarer Bo Lynge Rydahl, og tilføjer:

- Det der trækker ned i det samlede billede er et skuffende resultat i datterselskabet Neas Capital Management samt en række fremrykkede rekrutteringer og investeringer, der skal sikre vækst fremadrettet. Når det er sagt, er 2014 uden tvivl det bedste år i Neas Energy nogensinde.

Investering skaber fundament for vækst
Med en nyligt annonceret investering fra Via Venture Partners og ATP, der forventes myndighedsgodkendt og gennemført inden udgangen af andet kvartal 2015, forstærker Neas Energy virksomhedens kapitalposition betragteligt.

Investeringen skaber ifølge Bo Lynge Rydahl et stærkt fundament for yderligere international vækst, og direktøren forventer i 2015, at Neas Energy opretholder den positive kundetilgang og vinder yderligere markedsandele på hovedmarkederne i Skandinavien, Tyskland og Storbritannien, hvilket forventes at resultere i en vækst på både top- og bundlinjen i 2015.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094