23948sdkhjf

Leverandør af el-bycykler får ny chance

By- og cykelpendlerfonden har besluttet at give Gobike Danmark indtil efteråret til at levere 1.860 el-by-cykler.
Beslutningen er taget, efter Gobike Danmark A/S kunne fremvise en række bankgarantier, der skulle sikre, at parterne bag projektet fik noget for pengene. Derfor er det omstridte el-by-cykel-projekt tilbage på sporet og ventes at være fuldt udrullet i efteråret 2015.

Det er By- og cykelpendlerforeningen, der har besluttet at fortsætte samarbejdet med Gobike Danmark A/S, der inden efteråret skal levere 1.860 bycykler. Det forventes, at der i midten af juli vil være 1.000 bycykler fra Gobike på gaderne i København og på Frederiksberg.

Formand for By- og cykelpendlerforeningen, Nikolaj Bøgh, er glad for, at man nu har fundet en løsning på det ellers kuldsejlede projekt.

- Vi er ærgerlige over forsinkelsen, men vi ser frem til at kunne tilbyde indbyggere og turister i København et velfungerende bycykel-koncept, siger han, og fortsætter:

- Det var med udgangspunkt i et ultimativt krav fra fonden, at Gobike Danmark fremskaffede de nødvendige bankgarantier, så vi kunne få garanti for vores betaling for cyklerne.

Gobike beklager forsinkelsen
Hos Gobike Danmark er der stor tilfredshed med den nye løsning.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at Gobike har været under et stort pres, og der er ingen, der er mere frustreret over forsinkelsen end os. Forsinkelsen skyldtes overvejende insolvens hos vores tyske underleverandør. Det er ikke en undskyldning, men et faktum, siger formand for Gobike Danmark A/S Lars Bruhn, og han fortsætter:

- Problemerne er løst og vi har organiseret os, så vi kan levere de manglende cykler til tiden. Vi er glade for, at vi kunne hente de nødvendige bankgarantier, så vi kunne sikre projektets overlevelse. Det viser, at vores investorer tror på projektet.

Gobike vil over de næste otte år være ansvarlig for driften af cykelkonceptet.

El-cyklerne er også ved at vinde indpas. I april var der dobbelt så mange ture på cyklerne som i marts.
Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.234