23948sdkhjf

R&D skal levere endnu en vindmølle-testbænk

Århus-virksomheden har stor succes med leverancer at testudstyr til vindmølleindustrien for øjeblikket.
Hos den århusianske ingeniørvirksomhed R&D har man i en årrække opbygget unikke kompetencer og systemforståelse indenfor udvikling af industrielle testsystemer. I dag arbejder 20 af R&D’s godt 60 ingeniører dagligt med udvikling af kundetilpassede heavy-duty testsystemer.

- Det er en speciel niche. Vi er oprindeligt et mekanik-hus, og så er der kommet denne niche inden for testudstyr inden for heavy duty-systemer, som har udviklet sig over tid. Det testsegment har traditionelt været bundet på mekanikdelen, men der er kommet en lille niche inden for strong floors, hvor man tester store stålstrukturer, fortæller R&D’s project director for testsystemer, Peter Ulrikkeholm.

Fleksibelt testfelt
Virksomhedens vigtigste kundesegment er vindmølleindustrien, og her har man netop taget hul på endnu en ordre. Her skal R&D varetage projektledelse, design, dimensionering og entreprenørstyring i forbindelse med etableringen af en komponenttestbænk til en kunde i vindmølleindustrien.

- Projektet er i gang – vi fik den for en måneds tid siden, og det løber resten af året, siger Peter Ulrikkeholm.

- Det her strong floor består af et net af punkter, hvor man kan teste stålstrukterer og komponenter. Man monterer sit testemne, og for eksempel 20 meter længere nede sætter man modparten fast, og så man har et fleksibelt system, der kan tilpasses den enkelte komponent. Testfeltet består af 200 punkter, som man kan sætte sit emne i, så det kan håndtere ret forskellige emner, uddyber han.

Selve strong flooret er støbt ned på et stærkt fundament. Alene den del af opgaven kræver, at R&D sammen med underentreprenørerne flytter 1.200 kubikmeter jord.

Den konkrete testbænk kan teste emner, der er 20-25 meter lange og 10 meter brede.

I gang med flere ordrer
Den aktuelle ordre er blot den seneste i en række af testbænke til vindmølleindustrien. R&D har tidligere leveret til offshore-centret LORC, og lige nu er man også med i en turnkey-leverance på en end-of-line-testbænk til vindmøllegeneratorer. Denne leverancen omfatter projektledelse, design, dimensionering, levering, installation og commissioning af udstyret, som udover det mekaniske udstyr også indeholder styring.

På en anden opgave i vindindustrien udvikler R&D adaptere til en eksisterende funktionstestbænk til naceller. Her står man for design, dimensionering og levering af to adaptere, som skal overføre momenter på over 10 meganewtonmeter (MNm).
Læs mere om: R&D
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093