23948sdkhjf

Vejle Fjernvarme udvider for 34 millioner

Området Skibet i Vejle skal tankes op på fjernvarme fra efteråret 2016, når Vejle Fjernvarme investerer 34 millioner i en udvidelse.
Det bliver 500 forbrugere i området Skibet ved Vejle, der over de kommende år får mulighed for at skifte naturgassen og oliefyret ud med fjernvarme, når Vejle Fjernvarme etablerer et spritnyt transmissionsnet til bydelen.

Investeringen på 34 mio. kr. er den største i Vejle Fjernvarmes historie og i øjeblikket projekteres der på livet løs.

- Vi forventer at sende de første licitationer ud omkring årsskiftet. De første brugere skulle gerne kunne tænde for varmen i efteråret 2016. Projektet udføres over flere år, hvor der i 2016 udføres transmissionsledning og distributionsnet til etape 1. De efterfølgende år udføres der distributionsnet til øvrige etaper. Hele projektet forventes at være afsluttet i 2020, fortæller direktør hos Vejle Fjernvarme Jesper Wolsgård til Energy Supply.

For de 34 millioner erhverver fjernvarmen sig ikke alene 500 nye forbrugere. Der kommer også en 3,2 kilometer transmissionsledning i dimensionen DN 200 samtidig med at en stor del af varmen til Skibet fra 2017 bliver CO2-neutral.

- Vi får kraftvarme fra TVIS, som jo er overskudsvarme fra Shell Raffinaderiet og fra Skærbækværket, der netop fra 2017 bliver CO2-frit, forklarer han.

Selvom Vejle Fjernvarme står over for sin største investering nogen sinde, så er der andre projekter på programmet.

- Vi har hele tiden flere projekter i gang, men vi har ikke noget konkret i gang lige nu. Men der sker noget fra måned til måned, slutter Jesper Wolfsgård.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094