23948sdkhjf

Gigantregning kommer med letbane

Arbejdet med at flytte vand-, varme og kloakrør i forbindelse med etableringen af letbanen koster omkring 300 mio. kr., og forbrugerne skal betale.
Etableringen af letbanen i Aalborg betyder en stor regning til blandt andet varmeforbrugerne.

Anlægget af letbanen medfører nemlig, at alle ledninger der er placeret i Letbanens tracé skal flyttes. Den samlede regning for ledningsarbejdet med varme- kloak- og vandrør vurderes på nuværende tidspunkt ifølge miljø- og energirådmand Lasse P. N. Olsen (EL) at blive på omkring 300 mio. kr. for det samlede forsyningsområde. Da Aalborg Letbane forventes anlagt via en anlægslov, gælder vejlovens gæsteprincip, der betyder, at næsten alle udgifterne til omlægningerne skal ske for forsyningsselskabernes regning deriblandt Aalborg Forsyning, Varme. Med andre ord skal forbrugerne betale.

- Gæsteprincippet handler jo om, at kloakkerne i princippet er gæster i vejen, og når der så skal flyttes noget, så er det gæsten, der betaler for det, siger Lasse P. N. Olsen.

Rådmanden peger på, at man vil forsøge at planlægge arbejdet sådan, at rør på ruten, der alligevel skal skiftes indenfor fem år nu får en tur.

- Men det er forbrugerne, der kommer til at betale for det. Det er der ingen tvivl om.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14