23948sdkhjf

Horns Rev 1 vindmølle runder 100 GWh

En Vestas V80 2MW vindmølle er blandt de få i verden, der indtil videre har produceret 100 GWh strøm. Men mange flere møller på Horns Rev 1 er på vej til at nå det magiske tal.
Vindmølle nummer 6 i den vestligste række af offshore vindmølleparken Horns Rev 1 ud for Blåvandshuk har onsdag den 6. maj rundet en samlet elproduktion på 100 GWh – eller det samme som 100 mio. kWh. Dermed kommer den i fornemt selskab med en håndfuld andre vindmøller på verdensplan, der har produceret lige så meget el siden opstillingen.

Vindmølle nummer 6 har været i gang siden 2002 og har nu produceret el svarende til det årlige forbrug i husstandene i Vejle by. Den kunne også have forsynet husstandene i Jægerspris med el i alle år siden opstarten for 13 år siden.

Gunstig placering
Jan Jørgensen, der er daglig leder af Vattenfall Vindkrafts kontrolcenter i Esbjerg, fortæller, at de to næstmest producerende 2 MW vindmøller på Horns Rev 1 har rundet hhv. 97 og 96 GWh, hvorfor både de og de øvrige 76 vindmøller i offshore parken vil følge efter nummer 6 i de kommende måneder og år.

- Grunden til, at netop mølle 6 bliver den første til at nå 100 GWh, er placeringen af møllen i den vestlige række af parken samt det forhold, at mølle 6 har haft færre betydelige driftstop end de øvrige vestlige møller i løbet af de 13 år, siger Jan Jørgensen.

Vestas V80 2 MW vindmøllerne har en beregnet levetid på mindst 20 år.

Horns Rev 1 er ejet af Vattenfall (60%) og Dong Energy (40%). Det er Vattenfall, der har det daglige driftsansvar.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.144