23948sdkhjf

Lokalt gård-anlæg leverer metangas til Arla

Gårdejer Henry Kuhr har et spritnyt biogasanlæg i støbeskeen. Fire millioner kubikmeter metangas om året skal sendes til Arla Foods i Rødkærsbro.
Det lykkedes ikke for gårdejer Henry Kuhr at få borgerne i den vestlige del af Bjerringbro med på ideen om et stort industrielt biogasanlæg, men nu er nye planer om et privat gård-biogasanlæg kørt i stilling, skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Anlægget skal opføres ved Kuhr I/S på Bredmosevej i Elsborg og efter et møde med de 15 nærmeste naboer er gårdejeren tilfreds.

- Jeg gik glad og optimistisk fra mødet. Nu tror vi på det. For alt tyder på, at vore naboer vil kunne acceptere at vi driver et sådant et anlæg. Sagen er nu i Viborg Kommunes hænder, for der skal foretages en VVM-screening. Når den er klar, sender kommunen den ud i høring, og hvis ikke der kommer væsentlige indvendinger, går vi i gang med byggeriet, siger han til avisen.

Gårdanlægget er dimensioneret til at kunne fremstille fire millioner kubikmeter metangas om året. En mængde, der allerede er afsat til Arla Foods i Rødkærsbro, som dermed vil få dækket halvdelen af sit elforbrug og hele varmeforbruget. Anlægget hos Kuhr I/S skal ikke fremstille andet end gas – den resterende del af anlægget, som skal omdanne gassen til el og varme kommer til at stå hos Arla.

Hvis alt går efter planen skal anlægget idriftsættes i december 2015.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094