23948sdkhjf

Vindprojekt i Frederikshavn skal pushe sugebøtte-fundament

Virksomheden Universal Foundation håber på et gennembrud for sine sugebøttefundamenter, når de installeres i det stort opslåede Demonstrationsprojekt Frederikshavn.
Virksomheden Fred. Olsen indgik sidste år en aftale om at deltage i Demonstrationsprojekt Frederikshavn, og det kommer nu datterselskabet Universal Foundation til gode, skriver TU.NO.

Virksomhedens sugebøttefundamenter skal øjensynligt bære de seks store havmøller, der indgår i Demonstrationsprojekt Frederikshavn.

- Det er dog en åben konkurrence, når projektet kommer i udbud, men mig bekendt er der ikke andre der kan levere lignende fundamenter, siger daglig leder af Universal Foundation Torgeir Ramstad.

Universal Foundation har siden de købte teknologien til de såkaldte Mono Buckets arbejdet på at opkvalificere dem og har blandt andet fået patenteret sin installationsteknik, hvor fundamentet sænkes ned mod havbunden vertikalt.

- Demonstrationsprojektet i Frederikshavn bliver afgørende for os i arbejdet med at få fundamentet ind på det kommercielle marked, siger Torgeir Ramstad.

Hvis alt går efter planen med Demonstrationsprojekt Frederikshavn sendes fundamentet på markedet i efteråret 2015.

Der er allerede installeret to sugebøttefundamenter i Danmark: et ud for Frederikshavn og et ved Horns Rev.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08