23948sdkhjf

Sundrop-ordre giver nye jobs hos Aalborg CSP

Siden november 2014 har Aalborg CSP øget medarbejderstaben med 15 procent og flere grønne danske jobs er i sigte. Det skyldes million-ordren fra Australien.
Den australske virksomhed Sundrop Farms har udviklet et banebrydende koncept, der går ud på at dyrke kvalitetsafgrøder i ørkenområder ved brug af saltvand og solenergi som primære ressourcer. EPC (totalentreprenør) John Holland har netop igangsat konstruktionen af det første kommercielle anlæg. Fundamentarbejdet på det 20 hektar store område skal danne grundlag for det soldrevne drivhusanlæg der årligt skal producere 15.000 tons grøntsager i den australske ørken.

Det er den danske ingeniørvirksomhed Aalborg CSP der skal levere det solenergianlæg, der skal dække drivhusanlæggets dynamiske energiforbrug over året. Ordren på 200 millioner kroner blev placeret hos Aalborg CSP i november 2014. Siden da er udviklingen af projektet blevet båret af Aalborg CSP og kompetencerne i virksomheden er blevet forstærket i kraft af rekruttering af nye dygtige medarbejdere.

Over de seneste par måneder har Aalborg CSP øget medarbejderstaben med 15 %, og som projektet skrider frem er flere grønne jobs i sigte både i hovedkvarteret i Aalborg og i Australien. Samtidig har virksomhedens voksende aktiviteter på det danske fjernvarmemarked også skabt arbejdspladser for kompetente medarbejdere både til ingeniøropgaver og byggepladsarbejde.

30 procent af den samlede ordre
For at sikre en høj kvalitet samt overholdelse af budget- og deadlineforpligtelser, har der i Aalborg CSP’s valg af underleverandører været fokus på leverandører der er eksperter på deres område og som lever op til projektets høje krav. En betydelig del af Aalborg CSP’s underleverandører er blevet udvalgt blandt anerkendte danske virksomheder og disse har i alt modtaget 30 % af den samlede ordresum.

- Vi er stolte over at opleve den vækst Sundrop-projektet har medført i Danmark, både for os og vores leverandører. Projektet forløber som planlagt, og vi ser frem til at tidens mest spændende grønne initiativ idriftsættes, siger Svante Bundgaard, administrerende direktør ved Aalborg CSP.

Når anlægget bliver idriftsat i løbet af det australske forår 2016, vil solenergianlægget høste solenergi til afsaltning af saltvand og til forsyning af vedvarende elektricitet. Systemet der er udviklet til at opnå betydelige økonomiske besparelser sammenlignet med brugen af traditionelle teknologier, vil også bidrage til en grønnere fremtid med en årlig CO2-besparelse på mere end 14.700 tons. Dette svarer til at fjerne ca. 2800 biler fra vejene.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094