23948sdkhjf

Dong åbner driftscenter for vindenergi

Bygningen skal huse de serviceteknikere der i de næste 25 år skal drive Borkum Riffgrund 1, Gode Wind 1 og Gode Wind 2.
Dong Energy har netop officielt åbnet sit driftscenter i Norddeich havn under overværelse af den tyske statssekretær under forbundsministeriet for transport og digital infrastruktur Enak Ferlemann , Norden's borgmester Barbara Schlag og særligt indbudte gæster fra erhvervslivet, den offentlige forvaltning og de politiske kredse.

- I dag er en særlig dag for mig og mine kolleger. For denne bygning symboliserer vores offshore vindmølleparkers lange levetid. Herfra kommer vores serviceteknikere til at drive Borkum Riffgrund 1 og Gode Wind 1 og 2 i de næste 25 år, sagde Trine Borum Bojsen, Managing Director for Dong Energy i Tyskland i sin tale ved indvielsen.

Dong Energy har i alt investeret 15 millioner euro i udbygningen af lokationen i Norddeich.

Selve bygningen afspejler Dong Energy's engagement i forhold til vedvarende energikilder og bæredygtighed. Varmeforsyningen kommer fra geotermisk energi.

Havmølleparken Borkum Riffgrund 1 består af 78 vindmøller, som har en samlet kapacitet på 312 MW. Den ligger 54 km fra kysten, og når den står klar, vil den producere nok grøn strøm til årligt at forsyne ca. 320.000 tyske husstande. Installation af møllerne er nu tilendebragt. Idriftsættelsen er planlagt til sommeren 2015.

Gode Wind 1 og 2 består af i alt 97 vindmøller i 6 MW-klassen, der udgør en samlet kapacitet på 584 MW. Det betyder, at Gode Wind bliver Tysklands største havmøllepark, når den står færdig. Opførelsen af parken begyndte offshore i midten af april, hvor de første fundamenter blev installeret. Havmølleparken forventes at stå færdig i 2016. Gode Wind vil derefter producere strøm nok til at forsyne 600.000 tyske husstande.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11