23948sdkhjf

Neas Energy henter halv milliard til international ekspansion

Via Venture Partners og ATP opnår 30 procent ejerskab af energiselskabet.
Konsortiet bestående af Via Venture Partners og ATP styrker kapitalgrundlaget i Neas Energy A/S gennem købet af en minoritetsandel og en gældsfinansiering med en samlet værdi af 500 millioner kr. Parterne opnår cirka 30 pct. ejerskab (Via Venture Partners ca. 18 pct. og ATP ca. 12 pct.), og ATP udsteder desuden et lån på 250 millioner kroner.

- Neas Energy har oplevet markant vækst og har udviklet sig til en markedsleder siden de nuværende ejere overtog firmaet i 2011, siger Bo Lynge Rydahl, administrerende direktør for Neas Energy.

- Vi er meget glade for investeringen, der vil sætte Neas Energy i stand til at fortsætte den internationale ekspansion. Vi betragter Via Venture Partners’ og ATP’s investering som en anerkendelse af vores virksomhed og det fremtidige potentiale for vores forretning.

Neas Energy beskæftiger mere end 200 mennesker i Aalborg, Stockholm, Hamborg og London. Firmaet er aktivt i 18 el- og gasmarkeder i Europa, og har en portefølje af 6.668 MW installeret kapacitet under forvaltning fra kunder indenfor vedvarende og termisk energiproduktion.

- Vi er overbeviste om, at Neas Energy har den rette kombination af talent, systemer og knowhow til at ekspandere betydeligt i det europæiske energimarked i de kommende år. Via Venture Partners har med succes bistået andre porteføljeselskaber med at ekspandere internationalt, og vi har til hensigt at inspirere ledelsen i Neas Energy gennem vores erfaringer, siger Peter Thorlund Haahr, Investeringsansvarlig partner i Via Venture Partners. Peter Thorlund Haahr indtræder i bestyrelsen i Neas Energy.

De nuværende aktionærer byder Via Venture Partners og ATP velkommen.

- Vi er glade for, at Via Venture Partners og ATP deler vores stærke tro på Neas Energy og ser frem til at arbejde tæt sammen med dem for at støtte virksomheden i dens yderligere internationale ekspansion, siger Eigild B. Christensen, formand for bestyrelsen for Neas Energy.

Ulrik Dan Weuder, leder af ATP’s infrastrukturinvesteringer, siger:

- Vi er glade for at kunne investere i Neas Energy sammen med Via Venture Partners. ATP er interesseret i både aktie- og gældsinvesteringer i selskaber, som vi forventer vil producere gode afkast til vores medlemmer. Co-investeringen med Via Venture Partners er en måde at give ATP adgang til direkte investeringer i attraktive selskaber, hvilket også var tilfældet med investeringerne i KMD og Nets.

Den endelige gennemførelse af transaktionen er betinget af godkendelse fra relevante myndigheder.

Transaktionen forventes gennemført i først halvdel af 2015.

Carnegie Investment Bank og Bruun & Hjejle var rådgivere for Neas Energy og dens ejerkreds i forbindelse med transaktionen. FIH Partners og Kromann Reumert rådgav Via Venture Partners og ATP.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11