23948sdkhjf

TreFor fremtidssikrer elnettet i Trekantsområdet

Sammen med Schneider Electric gør Trefor El-net sig klar til at håndtere endnu mere vind og sol i el-nettet i Trekantsområdet.
Et nyt IT-baseret driftssystem fra Schneider Electric skal understøtte overvågning og drift af el-nettet i Trekantområdet. Implementeringen af løsningen med fokus på IT-sikkerhed er allerede begyndt hos Trefor El-net i Trekantsområdet.

Det nye ADMS-system erstatter det eksisterende system til overvågning af el-nettet, og giver energiselskabet nye muligheder inden for optimering af el-nettet, som vil styrke drift, planlægning og overvågning af el-nettet markant i forhold til at indpasse store mængder af vedvarende el-energi.

- ADMS-systemet er hjertet i distributionsnettet som kontrollerer, overvåger og regulerer nettets tilstand. For at få det optimale ud af det nye system, har det været meget vigtigt for os med en grundig leverandørudvælgelse. Det nye ADMS-system giver Trefor El-net real time-data, som giver os mulighed for hurtig handling, så flowet i el-nettet er optimalt. Og så er vi godt forberedt til en virkelighed med fluktuerende el-forbrug og produktion, siger Thomas Temløv, der er driftsingeniør hos Trefor El-net A/S.

Dynamisk distribution
Fremtiden byder på flere el-biler, varmepumper og mere vedvarende energi i det danske el-net. Den udvikling kræver øget styring og netovervågning, så energiselskaberne hele tiden kan følge produktionen, forbruget og kapaciteten i nettet. Her spiller et intelligent managementsystem en hovedrolle.

- En stor stigning i sol- og vindenergi kræver et meget fleksibelt og intelligent el-net, der hele tiden justerer distributionen efter behov og efterspørgsel. Det kræver et intelligent net, og det er fantastisk, at vi nu er med til at løfte Trefor El-net ind i den grønne fremtid. Med det nye system får TREFOR El-net state of the art inden for management af el-distribution, så vi er selvfølgelig stolte af, at de har valgt vores løsning, siger Vice President Energy Claus Steengaard, der har ansvaret for smart grid, off shore og energidistribution i Schneider Electric Danmark.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125