23948sdkhjf

Elbil-alliance: Vi er i 11. time

Der er endnu ikke fundet en afklaring på situationen for elbiler i Danmark. Dansk Elbil Alliance råber højere end nogen sinde for at vinde gehør.
Antallet af elbiler i Danmark er for opadgående. Biludlejningsselskabet AVIS meddelte for en måned siden, at man fordobler sin elbilflåde til 900 biler. Samtidig er salget af elbiler i første kvartal fordoblet i forhold til samme periode året før. Og det er den positive udvikling, der nu trues af den manglende politiske handling, skriver Dansk Energi.

Elbiler er i dag fritaget for registreringsafgift året ud. Men fra første januar 2016 pålægges elbiler fuld registreringsafgift, medmindre andet besluttes forinden.

- Det haster nu mere end nogensinde, hvis regeringen vil gøre alvor af løftet om en rettidig afklaring for elbilen. Med leveringstider på indtil flere måneder kan elbilbranchen ikke vente til oktober eller november med at vide, hvad en elbil vil koste efter nytår. Hvem vil købe en bil, som enten koster 250.000 eller 700.000 kroner?, spørger branchechef i Dansk Elbil Alliance, Lærke Flader.

Dansk Elbil Alliance har siden nytår intensiveret jagten på en afklaring, men indtil videre har det ikke givet pote.

- Vi har længe kaldt på politikerne for at give os klare rammevilkår, så branchen kan planlægge investeringerne. Hvis ikke vi ser handling nu, skal branchen og danskerne fortsat gå i uvished et halvt år, siger Lærke Flader.

30. april er nemlig fristen for, hvornår et lovforslag senest skal fremsættes, hvis det skal hastebehandles inden Folketingets sommerferie i starten af juni - ellers vil der først blive udstukket en kurs for elbilerne, når folketinget træder sammen igen til oktober.

Originalartikel

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094