23948sdkhjf

Ny varmefusion på Fyn

Driftsamarbejdet konverteres til en regulær sammenlægning, når Nørre Aaby Kraftvarmeværk og Middelfart Fjernvarme ved årsskiftet fusionerer.
I tre år har Nørre Aaby kraftvarmeværk og Middelfart Fjernvarme samarbejdet på driften. Nu tager man skridtet videre og stiler mod en regulær sammenlægning ved årsskiftet. Det skriver Fyens.dk

Ønsket om en sammenlægning har længere været til stede hos bestyrelserne hos de to værker men skatteforholdene har ind til i dag givet store udfordringer. Men nu har Skat givet skriftlig tilsagn om faste afskrivningsregler, så selskaberne ikke skal betale skat i eventuelle år med overskud på driften. En anden udfordring har været prisforskellen på varme på de to værker - men med Middelfarts overgang fra naturgas til flisvarme harmoniseres priserne i de to områder fra 2018, og dermed elimineres også denne udfordring.

Bestyrelserne hos de to varmeværker har underskrevet en aftale, nu mangler man blot generalforsamlingernes godkendelse ultimo april, men formand hos Nørre Aaby Kraftvarmeværk har svært ved at tro at tommelen vendes nedad.

- Med vores investeringer i et nyt biomasseanlæg har vi nedbragt varmeprisen med over 30 procent de sidste seks år og hører nu til i landets absolut billigste ende. Sammenlægningen fremtidssikrer vores lave priser og den robusthed, som de sidste par års driftssamarbejde med Middelfart har givet os, siger Bo Juul Nielsen.

Originalartikel
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094