23948sdkhjf

Fynsværket igen på fynske hænder

Fjernvarme Fyn overtog pr. 1. april 2015 nøglerne til Fynsværket af svenske Vattenfall. Pris: 600 mio. kr.
Aftalen mellem Fjernvarme Fyn og Vattenfall er med finansiel virkning fra den 1. januar 2015, men Fjernvarme Fyn har altså først den 1. april 2015 overtaget nøglerne til værket.

Vattenfall overtog Fynsværket i 2006 og planlagde i 2014 at lukke dele af værket ned. Det blev dog afvist af Energistyrelsen, hvorefter Fynsværket blev sat til salg. Den 19. december 2014 skrev Fjernvarme Fyn således under på at ville købe Fynsværket.

Der har siden været arbejdet på at få alle nødvendige godkendelser på plads. Dette er nu lykkedes, og Fjernvarme Fyn overtager således ejerskabet af Fynsværket med virkning fra 1. april 2015.

- Med ejerskabet til produktionsanlæggene på Fynsværket kan vi nu selv optimere driften og udviklin-gen af værket, og dermed sikre varmeforbrugerne en stabil og konkurrencedygtig fjernvarme på både kort og langt sigt. Vi har længe set frem til overtagelsen af Fynsværket, og der forestår nu en spændende og udfordrende proces med at smelte de to organisationer sammen og kombinere ressourcer og viden bedst muligt - en proces som begge organisationer nu gennem en periode har set frem til, udtaler Jan Strømvig, adm. direktør for Fjernvarme Fyn.

Fynsværket producerer 442 MW el og 680 MJ/s fjernvarme på tre anlæg, der kører på kul, affald og halm. Odense Kraftvarmeværk er en del af Fynsværket. Kraftvarmeværket består af tre
affaldsfyrede enheder. Der brændes årligt ca. 200.000 tons affald. Værkets kapacitet er på 24 MW og 64 MJ/s fjernvarme.

Fjernvarme Fyn A/S forsyner årligt 80.000 boliger, industrivirksomheder og institutioner med varme.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172