23948sdkhjf

Skifergas: Kommune kræver redegørelse

Energiselskabet Total menes at have overtrådt sine beføjelser, da man i påsken arbejdede på borepladsen i Dybvad.
Frederikshavn kommune kræver derfor en redegørelse fra energiselskabet Total, skriver P4 Nordjylland.

Det er klager over at energiselskabet Total har arbejdet på borepladsen i helligdagene i påsken, der har fået kommunen til at reagere.

Allerede torsdag den 2. april skrev kommunen på sin hjemmeside:

- Der gælder to sæt spilleregler i forbindelse med prøveboringer efter skifergas. Det ene sæt regler gælder i selve anlægsfasen af selve pladsen. Et andet sæt spilleregler gælder for selve boreperioden. I anlægsfasen måtte Total kun arbejde på hverdage i tidsrummet kl. 07.00-18.00, mens de i selve boreperioden og under forberedelserne af selve boringen må arbejde i døgndrift. De er selvfølgelig underlagt de gældende støjkrav etc., når de arbejder på borestedet, siger teknisk direktør i kommunen Christian Roslev.

Nu er man altså gået et skridt videre.

- Med baggrund i de hændelser der har været over Påsken og weekend, har vi bedt Total om en redegørelse for de hændelser, der måtte have været. Så afventer vi det, og så ser vi, hvad det giver anledning til, siger Christian Roslev.

Både mandag og tirsdag denne uge har der været demonstrationer ved borepladsen i Dybvad. Tirsdag måtte omkring 50 aktivister fjernes af politiet. De fleste gik dog frivilligt.

Originalartikel
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078