23948sdkhjf

Jysk entreprenør skal bygge Hillerød Forsynings nye rensningsanlæg

Den jyske entreprenør skal sammen med Orbicon, DHI og Henning Larsen stå for byggeriet af Hillerød Forsynings nye renseanlæg til 250 millioner kroner.
Når Hillerød Forsyning efter planen i 2017 indvier sit nye renseanlæg på Solrødgård, vil størstedelen af anlægget være overdækket og syne som en seks meter høj bakke set fra Lyngevej.

Derudover vil en grøn gågade føre de besøgende ned imellem renseanlæggets to funktionsafsnit, hvorfra man kan følge renseprocessen af spildevandet uden at komme i kontakt med det beskidte vand.

Det står klart, efter at Hillerød Forsyning ud af tre bydende firmaer har valgt Jakobsen & Blindkilde som totalentreprenør. Det jyske entreprenørfirma samarbejder med rådgivere fra Orbicon, DHI og Henning Larsen Architects om at sikre, at Hillerød Forsyning får et både smukt, funktionelt og fremtidssikret renseanlæg.

Designet til mennesker
- Vi er meget beærede over at blive valgt som totalentreprenør på opgaven, og vi glæder os, siger administrerende direktør i Jakobsen & Blindkilde, Esben Søndervad Pedersen.

Han har på intet tidspunkt været i tvivl om, at Jakobsen & Blindkilde skulle byde på opgaven. Firmaet har gennem mange år haft byggeri af renseanlæg i totalentreprise som en kernekompetence, og cv’et tæller blandt andet Mariagerfjord Renseanlæg fra 2013.

Opgaven i Hillerød er dog en anderledes udfordring, idet anlægget skal designes, så besøgende kan bevæge sit frit rundt. Målet er at skabe et anlæg, som på baggrund af en bæredygtig og rekreativ ressourcestrategi vil være til fælles værdi for mennesker, miljø og samfund. Anlægget kommer blandt andet til at indeholde en stor sø, der skal medvirke til at styrke de rekreative elementer i området.

Arbejdet med den endelige udformning
Nu skal projektet i løbet af den næste måned finde sin endelige form i en partneringrunde, hvor Hillerød Forsyning med støtte fra sin bygherrerådgiver EnviDan og i samarbejde med Jakobsen & Blindkilde og dennes rådgivere skal finde frem til den endelige udformning af renseanlægget.

- Vi har i vinterens løb holdt to workshops og en lang række afklarende møder, hvor balancen har været at få så mange spændende tiltag med i projektet som muligt. Først når vi har fundet en form, som opfylder flest mulige af vores mål, underskriver vi en endelig entreprisekontrakt, fortæller projektleder i Hillerød Forsyning, Preben Dissing.

Fokus for det nye renseanlæg er på helhedsorienterede, innovative løsninger, der baserer sig på de nyeste teknologier, styringsprincipper og nyeste procesviden. Derudover kommer synergien med de øvrige forsyningsarter på Solrødgård Klima- og Miljøpark, de energi- og vandforbrugende virksomheder i nærområdet samt det kommende Nyt Hospital Nordsjælland til at være i centrum.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078