23948sdkhjf

EKF hædres for storstilede havmølleparker

Det internationale magasin Global Trade Review har netop kåret to vindmølleparker, som danske EKF er involveret i, til at være blandt de mest bemærkelsesværdige finansieringssager i 2014.
Global Trade Review ​(GTR) har kåret i alt fjorten Best deals of 2014 blandt flere hundrede kandidater fra hele verden.

EKF har haft en afgørende finger med i spillet i to af de fjorten finansieringer, havvindmølleparken Gemini i den hollandske Nordsø og vindmølleparken Burgos på Fillippinerne. De to parker har kastet milliardordrer til Vestas og Siemens Wind Power af sig.

Enorm havvindmøllepark i den hollandske Nordsø
Simens Wind Power har leveret 150 4 MW-vindmøller til havvindmølleparken Gemini i Holland. Med 600 MW bliver Gemini verdens næststørste havvindmøllepark.

I deres begrundelse for kåringen fremhæver GTR projektets størrelse, den komplekse finansieringsstruktur med mere end 13 forskellige långivere samt de deltagende eksportkreditinstitutters, herunder EKF’s, fleksibilitet. EKF har stillet garanti for cirka halvdelen af Siemens’ ordre og omkring 20 procent af projektets samlede gæld, hvilket gør EKF til den største risikotager i lånefinansieringen.

Finansiering times med ny lovgivning på Fillippinerne
Vestas har leveret 50 3 MW-vindmøller til Burgos-projektet, som bliver Fillippinernes største vindmøllepark. EKF har stillet garanti for cirka halvdelen af Vestas’ ordre.

Projektet var afhængig af ny lovgivning om en fast kilowatt-pris på strøm fra vind, og GTR’s kåring er en anerkendelse af den fleksibilitet og præcise timing, det krævede at få finansieringen til at falde på plads samtidig med den nye lovgivning.

​Priserne regner ned over Burgos og Gemini
Udover GTR har Trade Finance Magazine, som er et andet af de store internationale magasiner på det her område, i januar kåret Burgos-projektet til Asia-Pacific Renewables Deal of the Year 2014.

Og magasinet IJ Global kårede i februar Gemini som den bedste vindforretning i Europa i 2014.

IJ Global har desuden kåret Lake Turkana-vindmølleparken i Kenya, som EKF også er involveret i, til den bedste vedvarende energi-forretning i Afrika i 2014.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172