23948sdkhjf

Milliardordre til Babcock & Wilcox Vølund

Via fonden Copenhagen Infrastructure II investerer PensionDanmark i nyt biomassekraftværk, Brite, i England. Esbjerg-virksomheden Babcock & Wilcox Vølund skal opføre og vedligeholde kraftværket.
For tredje gang investerer PensionDanmark i et nyt biomassefyret kraftværk i England. Der er tale om kraftværket ”Brite” i Rotherham nær Sheffield, som forventes at stå klar i foråret 2017.

PensionDanmarks investering sker via fonden Copenhagen Infrastructure II (CI II), der investerer i alt 1,6 mia. kr. i kraftværket. Fonden har pt. otte institutionelle investorer og et samlet tilsagn på godt 8 mia. kr. PensionDanmark har givet et tilsagn til CI II på i alt 3,5 mia. kr.

Kraftværket skal opføres af et konsortium bestående af Babcock & Wilcox Vølund, der har hovedsæde i Esbjerg, og britiske Interserve. Esbjerg-virksomheden skal desuden stå for den efterfølgende drift og vedligeholdelse af værket på en 15-20-årig kontrakt.

Udover Brite-kraftværket er PensionDanmark i forvejen med i etableringen af to tilsvarende biomassefyrede kraftværker i England - ”Brigg” og ”Snetterton”- via et joint venture mellem fonden Copenhagen Infrastructure I (CI I) og Burmeister & Wain Scandinavian Contractor A/S (BWSC). PensionDanmark er eneinvestor i CI I.

- Investeringerne i de tre britiske kraftværker med kompetente industrielle partnere som BWSC og nu Babcock & Wilcox Vølund sikrer medlemmerne et godt afkast i en lang årrække og bidrager samtidig til at styrke eksporten af dansk energiteknologi. Derfor ser vi et stort potentiale i denne type partnerskaber, siger adm. direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark.

Brite-kraftværket får en kapacitet på 39,3 MW og skal som brændsel anvende lokalt indsamlet affaldstræ, der i øjeblikket deponeres på lossepladser.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094