23948sdkhjf

SunWell og ReMoni nomineret til iværksætterpris

Solbrønde og en teknologi til overvågning af tekniske installationer er nomineret til Iværksætterprisen 2015 i Business Region Aarhus.
Snart kan tre østjyske iværksættere smykke sig med Iværksætterprisen 2015 og booke tid i kalenderen til et mentorforløb med en af Danmarks dygtigste erhvervsledere. For femte år i træk hylder Business Region Aarhus nemlig de mest lovende iværksættere i Østjylland, og ni iværksættere er nu nomineret til prisen.

Solbrønde, nordisk tang og en parasolfod.
I kategorien ”Bedste fysiske produkt” finder man virksomhederne Nordisk Tang, Sunwell og Plinthit.

Sunwell er nomineret for sit vedvarende energianlæg, Solbrønden, der består af en solfanger, et jordvarmelager og en varmepumpe. Anlægget giver mulighed for at overskudsvarmen om sommeren kan lagres i jorden indtil man får brug for den om vinteren.

- Produktet har et stort potentiale til at forenkle og billiggøre overgangen fra fossile brændsler til vedvarende energi, lyder det fra juryen.

SunWell kæmper mod Plinthit og deres parasolfod og Nordisk Tang med produkterne grøn tangpesto og tangsalt.

Kørselsregnskab, overvågning & Business Intelligence
I kategorien ”Bedste immaterielle produkt” kæmper ReMoni med Appz Studio og Qampo.

ReMoni leverer en helt ny teknologi til overvågning af tekniske installationer. Konceptet består af små sensorer, der monteres uden på kabler og rør. Sensorerne sender data til en central server, som giver besked direkte til forbrugeren, hvis der registreres fejl eller overfor-brug.

- Hemmeligheden bag ReMoni er at anvende avancerede matematiske modeller frem for dyrt og komplekst hardware.

Appz Studio står bag en app, der gør det nemt at holde sit kørselsregnskab opdateret, mens Qampo opererer inden for Business Intelligence og Business Analytics.

I kategorien Den kreative Pris finder man Min Bedste Bog, Abrella og Rum for undren.

Dommerpanelet
De ni nominerede får lov til at pitche deres forretningsidé foran dommerpanelet, som består af seks af landets dygtigste erhvervsledere. Derefter bliver vinderne kåret på Iværk&Vækst Messen, som finder sted i Fængslet i Horsens den 16. april.

Udover et mentorforløb får de tre vindere en pengepræmie på 15.000 kr. sponseret af Nordea.

I år består dommerpanelet af Michael Mortensen fra CASA A/S i Horsens, Lars Schacksen fra Nü by Staff i Randers, Brian Sørensen fra Cult A/S i Aarhus, Moonis Kamil fra iPosen.dk i Aarhus, Mette Rønn Bendix fra Kvadrat i Ebeltoft og Trine Wiese fra Winther & Wiese i Randers.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079