23948sdkhjf

Fra Asien til Skagen for at se på grøn energi

Ambassadører fra Vietnam, Thailand og Indonesien på besøg.
I sidste uge var det et nationalt fransk radio- og tv-selskab, som besøgte Energibyen Frederikshavn, og tirsdag var det så ambassadørerne fra Thailand og Vietnam samt første sekretæren fra ambassaden i Indonesien, som så på grønne energiløsninger i Frederikshavn kommune.

Asiaterne, Vimon Kidchob fra Thailand, Lai Ngoc fra Vietnam og Donna I. Fitrah fra Indonesien, startede på Skagen Varmeværk og FF Skagen A/S, der er et skoleeksempel på samarbejde om vedvarende energiløsninger.

Varmeværket modtager overskudsvarme fra FF Skagen A/S, der tidligere sendte overskudsvarmen direkte ud i Kattegat. Nu kommer det fjernevarmekunderne i Skagen til gode - og samtidig får FF Skagen en ekstra indtægt. En ægte win win, som de asiatiske gæster tager med sig hjem.

Win win-situation
- Asiaterne har ikke brug for mere varme. For dem handler det om nedkøling, men principperne er de samme: At bruge uudnyttede ressourcer til nedbringelse af fossil brændsel, siger Poul Rask Nielsen, projektchef i Energibyen Frederikshavn, der var vært for de asiatiske gæster.

Skagen Varmeværk fremviste også værkets el-kedel, der på en blæsende tirsdag producerede masser af strøm fra vindmøllernes overskudsproduktion.

På FF Skagen A/S forklarede teknisk direktør Thomas Rasmussen, hvordan investeringen i at sende overskudsvarmen til Skagen Varmeværk er tjent hjem i løbet af to-tre år.

650 millioner indbyggere
Under en frokost på Frederikshavn Rådhus gav de asiatiske gæster borgmester Birgit Hansen og kommunaldirektør Mikael Jentsch håndslag på en åben invitation til samarbejde med Frederikshavn Kommune, og herefter gik turen til Aalborg Universitet, hvor ambassadørerne mødte professor Henrik Lund.

Han har de seneste otte år været tilknyttet Energibyen Frederikshavn, og er ekspert i planlægningen af intelligente, grønne energiløsninger.

Besøget fra Vietnam, Thailand og Indonesien er led i en turné i regi af Asian Community, et samarbejde mellem 10 asiatiske lande, som tilsammen har 650 millioner indbyggere.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.173