23948sdkhjf

E.On og Clever bag jysk el-bil-motorvej

Vejdirektoratet har valgt E.On og Clever til levering og opsætning af 10 ladestandere fra Himmerland til Frøslev.
Ladestanderne bliver opstillet ved motorvejen fra Himmerland til Frøslev og udgør en markant forbedring af transportvilkårene for dem, der kører i elbiler på det hjemlige vejnet.

- Det skal være nemt og bekvemt at lade sin bil op. For hvis det er det, vil folk jo gerne køre i elbil. Det ved vi fra tidligere undersøgelser. Og med de ti nye ladestandere bliver det enklere og mere trygt for elbil-brugere at tage på længere køreture i Jylland, siger transportminister Magnus Heunicke.

Klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen, som selv kører i elbil, er begejstret for hver en ny ladestander, der bliver sat op:

- Med de nye ladestandere bliver Danmark bundet bedre sammen på alle leder og kanter. Elbiler er en af fremtidens grønne transportmidler, og det skal være nemt at køre grønt. De nye ladestandere gør det betydeligt nemmere at komme rundt i landet med elbiler, og det er afgørende, hvis flere danskere fremover skal droppe benzinbilen, siger han.

Den nye kæde af ladestandere vil supplere de 13, der blev åbnet før jul, og som ligger på øst-vest korridoren fra København til Aarhus samt ved Farøbroerne.

E.On og Clever
Ladestanderne bliver opført af virksomhederne E.On og Clever, der har vundet Vejdirektoratets udbud.

E.On opstiller seks landstandere på Nordjyske Motorvej, Esbjerg Motorvejen og Sønderjyske Motorvej.

- Vi har allerede opstillet de første 13 hurtigladere i korridoren mellem Århus og Købehavn sidst i 2014, og de er velbesøgte, så vi ser tydeligt at behovet er der, og vi glæder os til at koble mere af Danmark på den elbilmotorvej, som er så vigtig for at binde landsdelene sammen, siger Tore Harrithøj, administrerende direktør i E.ON Danmark.

Clever opstiller fire landestandere på Nordjyske Motorvej og Sønderjyske Motorvej.

- Clevers mål er at gøre det let at køre elbil. Derfor har vi siden 2012 bygget en korridor af hurtigladere langs motorvejen fra København til Århus, som bliver flittigt brugt. Derfor er vi rigtig glade for, at nu at kunne supplere vores motorvejsnetværk med yderligere fire ladestandere, så det bliver endnu mere fintmasket og attraktivt at køre elbil," siger Lars Bording, adm. direktør Clever.

Det er planen, at alle ladestanderne skal stå klar i løbet af efteråret. Men de første ladestandere vil dog formentlig være klar allerede til sommerferietrafikken i slutningen af juni.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109