23948sdkhjf

Garantiordning for geotermi ikke tilstrækkelig

Klima- og energiminsterens garantiordning for geotermi får ikke Tønder Fjernvarmeselskab til at genoptage arbejdet med sit geotermiprojekt.
- I perioden 2015-17 afsættes der derfor 60 mio. kr. samt 900.000 kr. til oprettelse og drift af et råd, skrev Rasmus Helveg Petersen (R) i et brev til Folketingets klima- og energiudvalg tidligere på måneden.

Det betyder, at fjernvarmeværker med hang til geotermi nu kan tegne en forsikring i forbindelse med geotermiske boringer, men beløbet, der er afsat, er langt fra nok.

- Den er simpelthen utilstrækkeligt. Han stiller en samlet garantisum på 60 mio. kr. over tre år. Det er tyve mio. kr. om året. En enkelt boring koster 50-60 mio. kr., så reelt er der kun plads til en boring, lyder det fra bestyrelsesformand hos Tønder Fjernvarmeselskab Peter Nørkær og han tilføjer:

- Jeg kan ikke se, at vi kan få glæde af ordningen. Risikodækningen er ikke stor nok, så det får ikke os til at finde geotermiprojektet frem igen, siger han.

Peter Nørkjær fortæller at man i forbindelse med geotermiprojektet ville have behov for at bore fire gange, men at man selvfølgelig efter den første boring ville vurdere, hvorvidt det kan betale sig at gå videre med de næste boringer.

- Hvis det viser sig, at vi kan de tilstrækkelige forsikringer, så hiver vi fat i projektet igen, men som det ser ud nu, må vi hellere fokusere på vores andre projekter, slutter han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079