23948sdkhjf

Østerilds kæmpe-vindmøller er en turistmagnet

Det Nationale Testcenter for Vindmøller i Østerild i Thy tiltrækker mange turister. Nu skal det udvides med et besøgscenter.
Siden åbningen af Det Nationale Testcenter for Vindmøller i Østerild i efteråret 2012 har området udviklet sig til en sand turistmagnet. Det naturskønne område nord for Limfjorden har nu i alt tre kæmpe vindmøller plantet i mulden, hvor den højeste er Vestas’ 8 megawatt-mølle, som rejser sig 222 meter fra jorden og til vingespids i topposition. Derudover er en fjerde mølle på vej. Det oplyser DTU Vindenergi.

Læs også: Kinesisk mølle på vej i Østerild

På DTU Vindenergi, som driver testcentret, har man mærket den stigende interesse for at besøge området, som er åbent for offentligheden:

- Der kommer mange besøgende både på hverdage og i weekender, og vi kan se, at de store møller fascinerer dem. Det er også spændende, at vi i Danmark har sådan et testområde med megastrukturer, der nærmer sig højden af Storebæltsbroens pyloner. Derfor er Østerild blevet en turistmagnet, udtaler Peter Hjuler Jensen, viceinstitutdirektør på DTU Vindenergi.

Testcentret er et hit
Thys turistforening bekræfter tendensen, og foreningens formand, Henning Holm, kan fortælle, at der især i sommermånederne er travlhed.

- Siden møllerne er kommet op, er der opstået en folkevandring. Turistforeningen har sendt fulde turbusser derud jævnligt i sommermånederne. De besøgende er nysgerrige og vil lade sig fascinere af både ingeniørkunst og det naturskønne område, siger Henning Holm.

Naturstyrelsen i Thy har også bemærket den store interesse for området:

- Testcentret er blevet et hit. Der er mange, der gerne vil se de høje møller. De tiltaler enhver drengerøv, bedsteforældre og familier med børn. Det er helt vanvittigt, så mange folk, der er interesserede i dem, fortæller Henrik Christensen, der er klitplantør i Naturstyrelsen, Thy, og har sin gang på centret.

Besøgscenter opføres
I løbet af 2015 opføres en bygning på omkring 300 kvm, som skal huse et besøgscenter. Besøgscentret skal formidle viden om vindmøller og vindenergi, og det skal DTU Vindenergi sammen med vindmølleindustrien levere indhold til.

Desuden får den omkringliggende natur ved Østerild, som er en klitplantage, også en plads på besøgscentret. I forlængelse af besøgscentret etableres desuden et driftscenter, som skal benyttes af personale fra DTU Vindenergi, samt ansatte fra de virksomheder, der har lejet en af de syv testpladser på området.

Besøgs- og driftscenter forventes at være opført ved udgangen af 2015.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14