23948sdkhjf

Vindtunnel til test af møllevinger to år forsinket

Byggeriet af den nationale vindtunnel til test af møllevinger bliver nu to år forsinket. Byggeriet er vanskeligere end først antaget.
I foråret 2012 blev staten, DTU og Region Sjælland enige om at spendere 74 mio. kr. på etablering af en vindtunnel på DTU Risø campus. Tunnelen skulle have stået klar i 2014, men ender nu med at blive to år forsinket, skriver SN.dk

Tunnelen skal bruges til test af møllevinger og skal derfor være yderst støjsvag. Samtidig skal det være muligt at styre temperatur og luftfugtighed helt nøjagtigt. Alt sammen faktorer, der vanskeliggør byggeriet mere end først antaget.

- Vi har måttet erkende, at det vi laver her, ikke er lavet nogen steder før i verden, og skal en vindtunnel batte noget, så skal den kunne flytte noget inden for forskning og udvikling. At få etableret sådan en tunnel tager længere tid end først antaget. Vi skal ikke forhaste projektet og så stå med en tunnel, som allerede findes magen til i fx Tyskland, siger seniorforsker Christian Bak fra DTU Vindenergi på Risø.

Originalartikel
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.066