23948sdkhjf

Aarhus krydser 25 procent-grænse

Vindenergi er kilden til mindst en fjerdel af strømindkøb i Aarhus Kommune, som nu bliver verdens første WindMade kommune.
Aarhus Kommune kan nu bryste sig af at være den
Fakta: WindMade
WindMade er et globalt forbrugermærke for virksomheder og produkter, der bruger vindenergi. WindMade er en non-profit organisation grundlagt af Vestas, WWF, Lego, PWC, Global Wind Energy Council, Bloomberg og United Nations Global Compact.

Formålet med mærkningsordningen er bl.a. at øge fokus på vindenergi som en effektiv energikilde og styrke markedet for vindenergi.el.
første WindMade kommune i verden med et strømindkøb, hvor minimum 25 procent kommer fra vindenergi.

Som hjemsted for en række internationale virksomheder inden for vindenergi, og med en stærkt erhvervsklynge inden for cleantech betegens det som oplagt, at Aarhus Kommune bliver verdens første WindMade Kommune:

- Ved at blive verdens første WindMade kommune fortsætter Aarhus med at være visionær og leder inden for vindenergi og bæredygtighed. At Aarhus bliver WindMade understreger, hvor vigtig Aarhus er for både Vestas og vindindustrien som helhed. Det er derfor også med stolthed, at Vestas har sit globale hovedsæde i Aarhus, udtaler Morten Albæk, Marketing- og kommunikationsdirektør i Vestas.

Også hos Dong Energy er der stor tilfredshed med samarbejdet med Aarhus Kommune og den nye aftale:

- Aarhus Kommune og Dong Energy samarbejder på en række fronter, blandt andet omstillingen af Studstrupværket til biomasse, og vi leverer el til kommunen frem til 2018. Jeg er meget glad for, at Dong Energy nu får endnu en mulighed for at være med til at understøtte Aarhus’ ambitiøse rejse frem mod CO2-neutralitet i 2030, siger koncerndirektør Morten Buchgreitz, Dong Energy.
Kommenter artiklen (3)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095