23948sdkhjf

Postkort og tweets skal redde elbilerne

Dansk Energi og Dansk Elbil Alliance vil have elbilernes fremtid i Danmark afklaret nu. Derfor sendes der hver mandag i 2015 et postkort til ministeren for at speede beslutningsprocessen på området lidt op.
Elbiler er fritaget for registreringsafgift i Danmark i 2015, men om et år pålægges elbilerne i Danmark fuld registreringsafgift, hvilket skaber usikkerhed på markedet for elbiler. Regeringen har bebudet, at der arbejdes på sagen, men for at sagen ikke skal gå i glemmebogen har Dansk Energi og Dansk Elbil Alliance besluttet at sende et lille huskekort til klima- energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen hver mandag i 2015 – eller indtil en beslutning er truffet.

Første postkort sendt og modtaget
Derfor kunne man i går på Twitter med egne øjne se Dansk Energis direktør Lars Aagard skrive sit første postkort til ministeren med ordene:

- Salget af elbiler i Danmark er i vækst, men afhænger af fortsat politisk opbakning. Regeringen bebudede før årsskiftet en afklaring for, hvordan elbiler beskattes fra 1. januar 2016. Med dette postkort vil jeg blot minde om, at det haster, og spørge om en afklaring kan forventes i denne uge?

Rasmus Helveg Petersen tweetede prompte tilbage:

- @DanskEnergi: tak for postkort. ser på sagen. Sendte mine julekort fra Lima - de er først ved at ankomme nu. Jeres er smartere. #dkgreen

#afklaringnu
Postkortene fra Dansk Energi skal prydes af danskerne og deres elbiler, og derfor har Dansk Energi opfordret til at man indsender en såkaldt ”elfie” af sig selv og sin elbil.

- Danmarks elbilister: @elbilalliancen indsamler #elfies og andre #elbil-billeder for at få #afklaringnu. Send, send! http://www.danskelbilalliance.dk/Nyheder... …, tweetede alliancen så sent som i går.

Fremgangsmåden er urtodoks og for nogen sikkert useriøs, men Dansk Elbil Alliances direktør Lærke Flader har ikke mistet troen på, at Rasmus Helveg Petersen tager deres henvendelse lige så alvorligt som den er ment.

- Regeringen har lovet, at de vil komme med en løsning for elbiler lige efter nytår. Rasmus Helveg siger således i Politiken den 15.11.14: "Vi vil gerne have, at folk vælger de mest miljøvenlige biler, og vi er helt opmærksomme på, at afgiftsfritagelsen på elbiler udløber i 2015. Derfor er vi klar til at se på, hvordan vi løser den udfordring, og det kommer vi til at gøre lige efter nytår". Vores forventning er derfor, at Rasmus Helveg tager dette meget alvorligt, og at der snart kommer en løsning, skriver hun i en mail til Energy Supply.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079