23948sdkhjf

Sådan kom energisektoren ind i 2015

De seneste fjorten dage har stået i julens og nytårets tegn. Men ikke desto mindre er der sket en hel del i den danske energisektor: Årsskiftet har været præget af fusioner, opkøb, navneskifte, nye ordrer og frasalg.
Vindmølle-testcenter ved Østerild får besøgscenter
Et nyt besøgscenter ved Østerild skal fortælle historien bag Danmarks Nationale Testcenter for Store Vindmøller, om arbejdet med at genoprette naturen og om Danmarks rolle som frontløber for bæredygtig energi.

Skotsk ordre til Babcock & Vilcox Vølund
2. januar: Den britiske spiller inden for affaldshåndtering; Viridor har bestilt et nyt anlæg, der kan forbrænde 38 tons affald i timen. Leverandør bliver Babcock & Vilcox Vølund, som skal levere anlægget i 2017. Projektet har en samlet pris på 1,4 mia. kr., og for den danske virksomhed er der tale om en ordre på kedler og andet udstyr på 1 mia. kr.
Kilde: Børsen

Dong Energy sælger sine sidste landmølleaktiviteter
Dong Energy har solgt sin ejerandel i det svenske landmølleprojekt, Storrun og sine ejerandele i det norske onshore udviklingsselskab Zephyr. Dermed har Dong Energy frasolgt sine sidste landmølleaktiviteter og vil fremover kun fokusere på offshore vind energi.

Amerikansk ordre til Siemens
Vindmølleproducenten skal levere 87 stk. 2,3 MW-vindmøller til et projekt i Logan’s Gab i Texas
Kilde: Børsen

Amerikansk ordre til Vestas
Vestas har fået en ordre på 75 stk. V100-2.0 MW vindmøller i USA. Ordren er en del af en rammeaftale med EDF Renewable Energy, der blev offentliggjort i 2013. Levering af de 150 MW er planlagt til tredje kvartal 2016.

NOE amba skifter navn til Jysk Energi amba
NOE trækker nu i nye klæder og skifter navn til Jysk Energi.

Navnet Jysk Energi har været benyttet af NOE’s elhandelsselskab siden 2013, men nu vil alle afdelinger i energikoncernen gå under navnet Jysk Energi.

Nyfors styrker sig med ny forretningsstrategi
Nyfors har netop vedtaget en ny forretningsstrategi, der frem mod 2018 skal styrke virksomheden yderligere. På årets sidste repræsentantskabsmøde blev strategien fremlagt og forventningerne til fremtiden diskuteret.

Dong Energy opfører Burbo Bank Extension
Dong Energy har besluttet at opføre havmølleparken Burbo Bank Extension, der ligger 8 km fra kysten i Liverpool Bay, Storbritannien.

Burbo Bank Extension vil bestå af 32 MHI Vestas Offshore Wind V164-8,0 MW-vindmøller med en samlet kapacitet på 258 MW, og havmølleparken forventes idriftsat i 2017.

Fjernvarme Fyn køber Fynsværket af svenske Vattenfall
Den svenske energikoncern Vattenfall sælger Fynsværket til Fjernvarme Fyn for 600 millioner kroner.

EUDP investerer 273 mio. kr. i fremtidens energiteknologi
Energiteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram, EUDP, investerer 273 mio. kr. i fremtidens energiteknologi, og 49 nye projekter skal nu udvikle og kommercialisere energiteknologiske produkter og løsninger.

Kamstrup sikrer stor ordre i Norge
Det norske energiselskab Agder Energi Nett har valgt Kamstrup som leverandør af et fjernaflæsningssystem, der inkluderer 190.000 intelligente elmålere.

Godkendelse af fusion: Brøndby Kommune, Vallensbæk Kommune og HOFOR Spildevand Holding A/S
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen modtog den 24. november 2014 en anmeldelse af en fusion mellem HOFOR Spildevand Holding A/S, Brøndby Kloakforsyning A/S og Vallensbæk Kloakforsyning A/S.

Idet fusionen på baggrund af de foreliggende oplysninger ikke giver anledning til indsigelser, har Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen godkendt fusionen efter en forenklet sagsbehandling.

Vestas-arbejdspladser til Lindø
Lindø Industripark kan blive hjemsted for dele af serieproduktionen af MHI Vestas’ V164-vindmølle.
- Vi kommer til at ansætte flere på Lindø, når vi indleder serieproduktionen af vores vindmølle V164, siger selskabets pressechef, Matt Whitby.
Kilde: Børsen

60 MW-ordre til Vestas
Vindmølleproducenten skal levere vindmøllekomponenter svarende til 60 MW til at sikre adgang til Production Tax Credit efter 2014. Ordren er del af en rammeaftale med potentiale på op til 600 MW, som er indgået med SunEdison.

Chilensk ordre til Vestas
Den danske vindmølleproducent skal levere 44 stk. V110-2.0 MW-møller med en samlet kapacitet på 88 MW til en ikke navngiven kunde i Chile. Vindmølleparken forventes at stå færdig i første kvartal af 2016.

Dong bestiller Vestas-offshoremøller
MHI Vestas Offshore Wind har modtaget en ordre fra Dong Energy på 32 stk. V164-8.0 MW-møller svarende til i alt 258 MW. Møllerne skal installeres i offshore-projektet Burbo Bank Extension i Liverpool Bay.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078