23948sdkhjf

Tidlig udfasning af kul en dyr løsning

Tal fra Dansk Energi viser, at en tidlig udfasning af kul på de danske kraftværker vil betyde, at elprisen stiger, statens provenu falder, og at hullet i den danske elproduktion udfyldes af tyske kulkraftværker. En dyr løsning, lyder det fra analytiker.
Klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen overvejer at fremrykke forbud mod kul i den danske energiproduktion fra 2030 til 2025. Nye tal fra Dansk Energi viser, at det vil få betydelige konsekvenser.

Elprisen vil stige med anslået 700 millioner kroner årligt, statens provenu falde med knap ½ milliard kroner årligt, og hullet i den danske elproduktion vil primært blive udfyldt af tyske kulkraftsværker, skriver Dansk Energi på sin hjemmeside.

- Det er en dyr løsning både for statskassen og det danske samfund, og den giver ikke særlig meget CO2-reduktion, siger Peter Meibom, analysechef i Dansk Energi i en kommentar til dagbladet Børsen.

Ministeren siger til Børsen, at han vil afvente den endelige analyse fra Dansk Energi og efterfølgende tage stilling til om kul-udfasningen skal fremrykkes fem år.

Originalartikel


Kommenter artiklen (4)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093