23948sdkhjf

Knud fik sit biogas-ja

Endelig slap Knud Christensens biogasanlæg gennem nåleøjet - et stort byrådsflertal har netop godkendt den lokalplan, der skal bane vej for projektet. Efter års ventetid kan han tage første spadestik i april 2015.
Et stort byrådsflertal i Ringkøbing-Skjern Kommune har netop godkendt den lokalplan, der giver grønt lys til etableringen af landmand Knud Christensens biogasanlæg i Spjald. Det skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Læs også: Biogasdrømmen lever i Spjald

Projektet har været flere år undervejs og fundamentet under projektet har vaklet et par gange, senest sidste år hvor en EU-afgørelse pludselig krævede en VVM-redegørelse. Og det har ikke været gratis. Planlægningsarbejdet måtte gå om og ventetiden har kostet Knud Christensen 300.000 kr.

- Det er sørgeligt, for der er intet lavet om i min plan. Det har kostet en masse penge, og der er gået et år til ingen verdens nytte, siger han.

Knud Christensen påpeger, at det fremover kan blive en hindring for Ringkøbing-Skjern Kommunes Biogas-planer, at landmænd med biogasdrømme skal igennem de samme omfattende planlægningskrav som store anlæg.

Klagefristen udløber til januar og til april tages første spadestik, hvis alt går vel.

Anlægget vil kunne levere 70 procent af Spjald Varmeværks årsforbrug af brændsel.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093