23948sdkhjf

Rambøll overtager 1.500 ansatte

Konsolideringen fortsætter blandt de rådgivende ingeniørvirksomheder. Rambøll udnytter vækst og overskud til opkøb af et stort amerikansk firma.
Danmarks største rådgivervirksomhed Rambøll har i dag offentliggjort købet af rådgivningsvirksomheden Environ med 1.500 ansatte, der både er til stede på hjemmemarkedet i USA og i 20 andre lande.

Det er Rambølls tredje opkøb i år, og i følge FRI-direktør Henrik Garver understreger dette en tendens i branchen, som ikke blot er gældende i Danmark, men i hele verden; at den rådgivende ingeniørbranche er præget af opkøb og fusioner.

Opkøb styrker danske rådgivere globalt

I 2014 har de danske rådgivende ingeniører, i tillæg til en fortsat stærk organisk vækst, foretaget flere opkøb.

Niras købte i juli BVK Projektering i Holbæk, der er specialister inden for afløbsteknik, veje og byplanlægning. Cowi har i år købt virksomhederne Donaldson Associates (UK), der er specialister inden for bygning og projektering af tunneller og Apsilon, der er specialister inden for jernbaneteknik. Rambøll har ud over det netop annoncerede køb af Environ i USA blandt andet købt Byggedivisionen hos Pöyry i Finland og den rådgivende ingeniørvirksomhed Putz & Partner.

- Opkøbene er kendetegnet ved, at det er specialistfunktioner, som styrker rådgivernes eksisterende kompetencer og samtidig rykker dem 'en liga op' både i global sammenhæng og på de individuelle markeder. I et marked, hvor der er konkurrence om arbejdskraft, er opkøb også en måde hurtigt at sikre sig en markant vækst i kompetente og relevante medarbejdere, med henblik på at kunne levere endnu bedre løsninger, siger FRI-direktør Henrik Garver.
- De mange opkøb, som vi har set blandt førende danske rådgivende ingeniørvirksomheder i 2014, er nødvendige for at være med i konkurrencen om de større opgaver. Virksomhederne bliver mere attraktive over for både kunder og ansatte, når de vokser og kan trække på internationale kompetencer i forhold til kundernes projekter, samtidig med at medarbejderne får mulighed for at bruge deres spidskompetencer på at løse opgaver i udlandet, siger Henrik Garver.

Amerikansk platform for vækst
I det seneste årti har Rambøll oplevet markant vækst. Alene efter tredje kvartal 2014 er koncernen vokset med 800 nye medarbejdere gennem opkøb og organisk vækst, og købet af Environ tilfører altså yderligere 1.500 medarbejdere.

Ifølge koncernchef Jens-Peter Saul sikrer købet en solid platform i Rambølls bestræbelser på at opbygge en bred vifte af ydelser på det store amerikanske marked.

- Environs markante tilstedeværelse og brand i Nordamerika gør det muligt at integrere Rambølls multidisciplinære ydelser over tid. Vi vil opbygge en sammensat portefølje, hvor blandt andet energi og olie og gas indgår med afsæt i de lokationer, hvor Environ i forvejen har en stærk profil. Og vi vil udnytte synergierne mellem de to virksomheder på vores projekter med det samme, siger Jens-Peter Saul.

På købstidspunktet overstiger den samlede omsætning i Rambøll og Environ 10 milliarder kroner, hvoraf 34 % er uden for Norden. Målt på omsætning bliver USA Rambølls fjerdestørste geografiske marked efter Danmark, Norge og Sverige.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125