23948sdkhjf

Seas-NVE afslutter gigant-projekt

Seas-NVE monterer i dag det sidste kabelskab. Det markerer afslutningen på et projekt til 2,2 milliarder kroner, der blev startet i 2002.
Når montørerne i dag sætter det sidste kabelskab klokken 11.00 på Rørvangsvej 3-5 i Holbæk, afsluttes et af Danmarks største infrastrukturprojekter.

Siden 2002 har Seas-NVE systematisk arbejdet på at lægge alle luftledninger ned i jorden. Derved er elnettet optimalt beskyttet mod orkaner, oversvømmelser og andre voldsomme vejrfænomener. Denne sikring af elnettet har blandt andet betydet, at andelshaverne havde strøm i kontakten i mere end 99,99 procent af døgnets 24 timer sidste år.

- Det er en fantastisk milepæl i SEAS-NVE’s mere end 100-årige historie, at vi nu har kabellagt stort set hele elnettet. Investeringerne i elnettet er med til at sikre, at vi alle sammen kan være trygge ved, at der altid er strøm i kontakten, siger Peter Iversen, der er net- og entreprisedirektør i Seas-NVE.

Sort dag baggrund for lys fremtid
Det var stormen den 3. december 1999 der blev
Fakta om Seas-NVE’s elnet
• Længde: 26.653 kilometer
• Hovedtransformerstationer: 115
• Distributionstransformerstationer: 10.273
• Kabelskabe: 145.530
• Transporteret energi: 3.907.866.941 kWh
startskuddet til Seas-NVEs store kabellægningsprojekt. Stormen væltede huse, træer og ikke mindst elmaster, så store dele af Sjælland var henlagt i mørke, og mange andelshavere måtte vente i dagevis på at få strøm igen.

Derfor gik ingeniørerne straks i gang med at planlægge, hvordan sådan en situation kunne undgås i fremtiden. Og i 2002 startede kablelægningen af Seas-NVE’s elnet. Elnettet skulle flyttes fra luften og ned i jorden, hvor kablerne kunne ligge beskyttet uanset vind og vejr.

Projektet blev dengang berammet til at koste 2,2 milliarder kroner og det ville tage 12 år. I dag færdiggøres projektet til den aftalte tid og til den aftalte pris.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142