23948sdkhjf

Dong sætter ny mand i spidsen for olie og gas

Nuværende koncerndirektør og CEO for Dongs gas- og olieaktiviteter Søren Gath Hansen træder tilbage og gør plads til David B. Cook.
Søren Gath Hansen træder tilbage som koncerndirektør og CEO for forretningsområdet Exploration & Production. Hans efterfølger bliver David B. Cook, som kommer fra en stilling som Executive Officer og Head of Oil & Gas i Abu Dhabi's nationale energiselskab, TAQA.

Fortsætter i Dong
Søren Gath Hansen fortsætter i Dong Energy som chef for koncernens sikkerheds- og miljøaktiviteter (QHSE).

- Jeg har arbejdet for Dong Energy i mere end 30 år, og har gennem de sidste 12 år haft det privilegium at stå i spidsen for opbygningen af olie- og gasforretningen, der med en daglig produktion på mere end 100.000 tønder olie er blevet en stærk spiller i Nordsøen. Jeg er for nylig blevet 60 år og har fundet, at tidspunktet nu er det rette til at give det udfordrende job som CEO for E&P-forretningen videre til min efterfølger. Jeg har en stor passion for sikkerhed og miljø, og her ser jeg frem til at bruge alle mine kræfter på at fortsætte Dong Energy's positive udvikling, siger Søren Gath Hansen.

Søren Gath Hansen takkes for sit store arbejde af Dongs administrerende direktør Henrik Poulsen.

- Jeg vil gerne sige Søren tak for den indsats, han har ydet for DONG Energy som koncerndirektør for E&P. Søren har opbygget DONG Energy's olie- og gasforretning til et stærkt regionalt olie- og gasselskab, som i de sidste 6 år har fordoblet sin produktion. Søren giver stafetten videre på et tidspunkt, hvor DONG Energy's olie- og gasproduktion er den højeste nogensinde. Jeg vil også gerne takke Søren for hans indsats i Koncernledelsen, hvor han i mange år har været et værdsat medlem. Jeg ser frem til fortsat at arbejde sammen med Søren i hans nye rolle, som understreger vores strategiske fokus på sikkerhed og miljø, siger Henrik Poulsen.

Ny mand ved roret
David B. Cook udnævnes som ny koncerndirektør og CEO for forretningsområdet Exploration & Production og Group Executive Vice President i DONG Energy. David er 52 år, amerikaner og kommer senest fra en stilling som Executive Officer og Head of Oil & Gas hos TAQA, Abu Dhabi's nationale energiselskab. Før dette har han arbejdet i BP inden for både E&P drift, efterforskning og kommercielle
funktioner. David er uddannet geolog og geofysiker og har en Ph.D. i geologi fra Michigan State University. Han tiltræder som koncerndirektør og CEO for E&P den 15. december 2014.

- Jeg er glad for, at vi har kunnet tiltrække David B. Cook til stillingen som CEO for vores E&P-forretning og Group Executive Vice President, og vi byder David og hans familie velkommen til Danmark. David har en lang og imponerende karriere i BP bag sig og har senest haft stor succes som ansvarlig for olie- og gasforretningen i TAQA, Abu Dhabi's statsejede energiselskab. David har en bred erfaring fra den globale olie- og gasindustri inden for efterforskning, udviklingsprojekter og drift af producerende felter. Han har gennem sine resultater vist, at han er i stand til at udvikle en olie- og gasforretning, både når det gælder om at få mere ud af de eksisterende aktiver og bygge en sund langsigtet E&P forretning, baseret på efterforskning og akkvisitioner, siger administrerende direktør Henrik Poulsen om den nye mand på olie- og gasaktiviteterne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111