23948sdkhjf

Dong får ja til 1,2 gigawatt havmøllepark

Dong Energy får tilladelse til at opføre Hornsea Project One Havmøllepark i UK. Et projekt på i alt 1,2GW.
Dong Energy har fået tilladelse til at opføre Hornsea havmølleprojektet i Storbritannien på i alt 1,2GW. Projektet forventes at blive idriftsat inden udgangen af 2020, hvor det vil være blandt de første havmølleparker i gigawatt-størrelsen. Tilladelsen dækker hele projektet, herunder opførelse af vindmøller, transformerstationer på havet og på land, forbindelseskabler og eksportkabel.

Horn Sea Project One ligger 120 km fra Englands nordøstlige kyst ved Yorkshire og kommer til at spænde over ca. 407 km2, når det er blevet opført.

Hornsea Project One bliver udviklet af SMartWind, et konsortium bestående af Mainstream Renewable Power, Siemens Financial Services - og Dong Energy. Hornsea Project One er et af de tre projekter, hvortil Dong Energy i april i år fik tildelt en differencekontrakt eller en såkaldt 'FID-enabling contract' af den britiske regering.

- Vi er meget glade for at have fået tilladelse til at opføre Hornsea Project One. Det er et spændende projekt, som vil blive det første i verden, når man ser på størrelse og placering, og det vil potentielt kunne forsyne mere end 800.000 britiske husholdninger med strøm. Vi har også lige fået bevilget tilladelse til at opføre vores Burbo Bank Extension og Walney Extension havmølleparker, hvilket understreger Dong Energy’s ambitioner i Storbritannien, hvor vi har en solid portefølje af fremtidige projekter, siger Benj Sykes, der er vice president for UK Wind Power i Dong Energy.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112