23948sdkhjf

DI-Teknik installerer nødstrømsanlæg på Hvidovre Hospital

Virksomheden har haft totalentreprisen på levering og etablering af det nye nødstrømsanlæg til Hvidovre Hospital.
Det skete efter et udbud, hvor fem firmaer bød ind på opgaven, skriver DI-Teknik i en pressemeddelelse.

- For os har den tekniske løsning vægtet højest. Vi skal have et nødstrømsanlæg, som virker hver gang, der er brug for det, og med løsningen fra DI-Teknik har vi nu fremtidssikret hospitalets nødstrømforsyning. Det betyder, at vi har fået en høj forsyningssikkerhed, uanset hvad der sker ude på det eksterne el-net. Samtidig er det en fuldautomatiseret løsning med minimalt vedligehold, som ikke kræver særlige ressourcer i den daglige drift. Anlægget passer sig selv, og vi overvåger det via SRO som alle de andre anlæg på hospitalet. Hvis der opstår en situation, vi ikke selv kan klare, står DI-Teknik til rådighed via en serviceaftale, siger Søren Fritzel, seniorkonsulent og maskinmester fra drifts- og teknikafdelingen på Hvidovre Hospital, i en pressemeddelelse.

- Vi er meget glade for at kunne levere et anlæg, som vi mener viser vejen til fremtidens nødstrømsanlæg. Det kan bruges på både hospitaler og andre typer virksomheder, hvor stabil strømforsyning er et ultimativt krav. Vi har haft et rigtigt godt samarbejde med Hvidovre Hospital og Balslev, der var rådgivere på opgaven, og ser et interessant marked for denne type nødstrømsanlæg i fremtiden, siger John Huusfelt, leder af højspændingsafdelingen hos DI-Teknik.

Mest avancerede 10 kV-anlæg
Der forelå kun et projektforslag med en overordnet beskrivelse af de krav, anlægget skulle leve op til.

- Vi har beregnet, projekteret, dimensioneret og tegnet hele anlægget, både den el-tekniske del af opgaven, men også alle de øvrige elementer i projektet, herunder tørkøleranlægget i terrænhøjde og hele den arkitektoniske løsning i kælderen med dieseloliedagtank og eksplosionssikring af rummene, siger John Huusfelt, som mener, der er tale om det mest avancerede og moderne 10 kV-nødstrømsanlæg, man kan etablere i dag.

Med den nye centrale højspændingsløsning er det ikke længere nødvendigt at operere med prioritering og opdeling af hospitalets elforsyning i normal- og nødforsyning med henblik på strømsvigt. Med det nye anlæg kan hele hospitalets drift fortsætte uforstyrret, selv om den eksterne el-forsyning bliver afbrudt.

- Vores krav til nødstrømsanlægget var, at det skulle kunne levere strøm til hele hospitalet, inklusive den planlagte udvidelse af hospitalet på 45.000 kvadratmeter. Derudover skulle anlægget være fuldautomatiseret, driftssikkert og i stand til at koble ind på højst 15 sekunder. Det anlæg har vi fået nu med løsningen fra DI-Teknik, siger Søren Fritzel.

Fiberforbindelse overvåger el-forsyning
Hvidovre Hospital får sin normale el-forsyning fra tre indkommende 10 kV kabelforbindelser fra Dong Energy. Kabelforbindelserne er forbundet i en intern ringforbindelse til seks transformatorstationer. De to indkommende kabler forsyner hver sin del af ringforbindelsen, det tredje kabel er i reserve.

Det giver en høj grad af forsyningssikkerhed, men ved en fuldstændig afbrydelse af højspændingsnettet vil hospitalet stå uden ekstern strømforsyning, som det er sket flere gange i årenes løb.

- Det nye nødstrømsanlæg måler hele tiden, om der er ekstern forsyning og foretager automatisk omkobling af ringledning og indkommende kabler med henblik på at opretholde forsyningen. Kun hvis alle tre eksterne forbindelser er spændingsløse, starter nødstrømsanlægget. Til det formål er der etableret en separat dubleret fiberforbindelse, som anvendes i kommunikationen mellem transformerstationerne og generatoranlægget, fortæller Søren Fritzel.


Fakta

- DI-Teknik har haft totalentreprisen på levering af 10 kV nødstrømsanlæg på Hvidovre Hospital
- Der er leveret fem dieselgeneratorer på hver 1.700 kVA
- Samlet ydelse: 5,6 MVA
- Reaktionstid for indkobling: 15 sekunder
- Generatoraggregater af fabrikat F.G Wilson er leveret af Atek/Coromatic
- Etablering af 10 kV koblingsstation
- Det er aftalt med DONG Energy at nødstrømsanlægget må synkronisere ind på nettet og køre således i cirka 10 sekunder, når nettet er retur, og lasten skal lægges afbrydelsesfrit tilbage.
- Prøvedrift af én generator ad gangen, belastet på nettet, er ligeledes en mulighed
- PLC-styring med ComAp – giver mulighed for styring af nødstrømsanlægget, dels fra anlæggets kontrolrum, dels fra hver af de tre stationer, hvor de indkommende kabler er tilsluttet.
- Der er indgået en serviceaftale mellem Hvidovre Hospital og DI-Teknik

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079