23948sdkhjf

NRGi investerer 1,5 milliarder i vedvarende energi

Energiselskabet NRGi etablerer ny forretningsdivision med fokus på vedvarende energi.
Frem mod 2020 investeres der 1,5 mia. kroner i det nye foretagende. Det skriver NRGi i en pressemeddelelse.

Som led i ny 2020-strategi etablerer NRGi en ny forretningsdivision med fokus på investering i vedvarende energi. Divisionen får ansvaret for at opbygge en portefølje af vedvarende energiprojekter, ligesom ejerskabet af Havvind Århus Bugt P/S, som er et kystnært vindmølleprojekt, placeres her.

- Målet med den nye forretningsdivision er at sikre et langsigtet og stabilt afkast. Afkastet kommer ikke af sig selv, og vil vi derfor investere omkring 1,5 mia. kroner i vedvarende energiprojekter frem mod 2020, siger Søren Sørensen, administrerende direktør i NRGi.

Investeringerne vil primært blive foretaget inden for mar¬keds¬¬modnede teknologiområder som vind- og solprojekter i det nordeuropæiske marked og med et fokus på at træde ind i projekter efter development-fasen.

Bæredygtigt energisystem
Ifølge Søren Sørensen vil NRGi’s øgede fokus på vedvarende energiaktiviteter desuden bidrage markant til omstillingen til et mere bæredygtigt energisystem i Danmark.

- Som energiselskab er det vores klare forpligtelse at spille en aktiv rolle i forhold til miljøet som helhed og i forhold til de klimapolitiske mål, der er sat op af regeringen. Omstillingen til et bæredygtigt energisystem står højt på såvel den samfundsmæssige som politiske dagsorden, og det skal vi som energivirksomhed hjælpe til med, siger den administrerende direktør.

Direktionsassistent bliver divisionschef
Den nye division i NRGi vil opbygge en portefølje på ca. 100 MW i vedvarende energiaktiver. Det svarer ca. til 100.000 husstandes årlige energiforbrug.

Divisionen blev etableret den 1. december 2014, og Jakob Bundgaard bliver divisionschef. Jakob Bundgaard kommer fra en stilling som direktionsassistent i NRGi og har tidligere blandt andet haft ansvaret for forretningsanalyse i relation til Havvind Århus Bugt-projektet samt for koncernens M&A-relaterede aktiviteter. Jakob Bundgaard er 43 år og har en uddannelsesmæssig baggrund som cand. merc. i finansiering.
Læs mere om: NRGi
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078