23948sdkhjf

Vejen indvier nyt halmfyringsanlæg

Den 10. december 2014 kommer der for første gang røg i skorstenen på Vejen Varmeværks 55 mio. kroner dyre halmfyringsanlæg, der kan køre fuldstændig ubemandet.
Når halmfyringsanlægget indvies giver det Vejen Varmeværk mulighed for at producere varme på de nuværende fliskedler på Gørtlervej, det nye halmfyringsanlæg samt et par reserve-gaskedler. Det skriver JydskeVestkysten.

Varmeværket har investeret 55 mio. kroner i anlægget og i øjeblikket arbejdes der hårdt på at få anlægget helt færdigt til indvielsen den 10. december 2014.

- Der er tale om et fuldautomatiseret anlæg, hvor et avanceret kransystem sørger for aflæsning af lastbilerne, lagerstyring samt fodring af kedlen inden afbrændingen kan finde sted. Alt sammen foregår ubemandet, hvilket reducerer driftsomkostningerne kraftigt. Vi skal kun på rutinemæssige besøg hver 72. time. Vi får samtidig muligheden for at spore halmen, vi afbrænder, tilbage til marken, hvor den er vokset, fortæller Richard Nielsen, direktør for Vejen Varmeværk.

Vejen Varmeværk producerer årligt over 100 Mwh til sine forbrugere. Det nye anlæg bliver lukket ned nogle måneder om sommeren, når varmebehovet er lavest.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109