23948sdkhjf

Regelændring kan give milliongevinst til mindre el-selskaber

En ændring af reglerne om drift og veligeholdelse af elnettet, der håndterer strømmen fra vindmølle, kan give millioner til mindre elselskaber.
Det skriver Folkebladet Lemvig.

I Vestjylland har elselskaberne en forholdsvis stor udgift i form af udgifterne til drift og vedligeholdelse af de mange opsatte vindmøller i landsdelen.

Klima, energi-, og miljøminister Rasmus Helveg Petersen er klar til at kigge på de reglerne. I øjeblikket betyder de, at elselskaberne i det område, som møllerne er sat op iskal betale for drift og vedligeholdelse af elnettet, som håndterer strømmen fra vindmøller. Ifølge de nuværende regler skal staten står for udgifterne til opsætningen af elnettet.

Ekstraudgift på et par millioner
Hos NOE, der er en forkortelse af Nordvestjysk Elforsyning, ser man frem til en regelændring. El-selskab har omkostninger til vedligeholdelse og drift af det nettet for omkring 10 procent af de landbaserede vindmøller i Danmark.

- Vi har en ekstraudgift om året på mindst et par millioner kroner på den her konto, siger Flemming Poulsen, direktør i NOE , til Folkebladet Lemvig.

NOE forsyner cirka 28.000 husstande i Vestjylland med strøm.
Læs mere om: NOE
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081