23948sdkhjf

MHI Vestas-kæmpevinger skal bygges i England

Produktionen vil med tiden kræve op til 800 medarbejdere, som Danmark går derved glip af.
Joint-venture selskabet mellem Mitsubishi og Vestas, MHI Vestas, har besluttet, at serieproduktionen af de 80 meter lange vindmøllevinger skal ske på Vestas-fabrikken på den engelske ø Isle Of Wight, hvor MHI Vestas lejer sig ind.
Vingerne er til V164-8,0 MW-møllen.

- Vi er meget tilfredse med at offentliggøre den første del af vores industrielle strategi her i Storbritannien, som er verdens største vindmarked, siger den administrerende direktør hos MHI Vestas, Jens Tommerup, og tilføjer:

- MHI Vestas Offshore Wind vil blive den første producent med kapaciteten til at producere vinger til fremtidens offshore projekter i Storbritannien, og vi ser frem til at fortælle om flere aspekter af vores industrielle strategi, når den tid kommer.

Starter op i andet kvartal af 2015
Produktionsfaciliteterne på Isle of Wight indeholder to store haller, der 170 meter lange og 50 meter brede. Det er også på øen at prototypen til V164-8,0MW-møllens vinger blev designet, testet og udviklet.

Produktionen starter op i andet kvartal af 2015, og den samlede industristrategi i Storbritannien hos MHI Vestas vil skabe op til 800 jobs.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112