23948sdkhjf

European Energy i samarbejde om havmølleparker

European Energy har stiftet to joint venture selskaber, som skal udvikle kystnære vindmølleparker i Danmark i farvandet omkring Sjælland.
Det skriver European Energy i en pressemeddelelse.

Det ene joint venture selskab er med Canadiske BORALEX Inc., som producerer vedvarende energi, og det andet selskab er stitet med den Hollandske bank NIBC.

De to joint venture selskaber vedrører udviklingen af to kystnære vindparker ved Sjælland med en samlet kapacitet på mere end 550 MW. Begge projektområder er kendetegnet ved attraktive vindressourcer.

De to joint venture selskaber har begge opnået forundersøgelsestilladelse fra Energistyrelsen under det såkaldte ”Åben dør” program.

Rapporter i 2015
Begge projektområder er tidligere vurderet af relevante danske myndigheder og fundet favorable for kystnære vindmølleparker. Tidligere på året indgik de to joint venture selskaber aftale med Orbicon A/S om at udføre en vurdering af virkninger på miljøet, den såkaldte VVM rapport.

Rapporterne forventes afleveret til Energistyrelsen i første halvår af 2015.

- Vi tror på, at kombinationen af Boralex’ erfaring med vedvarende energi og NIBCs erfaring med finansiering samt vores indsigt i både vedvarende energi og dansk infrastruktur,vil vise sig at være stærk. Vores mål er at udnytte synergien mellem de to projekter gennem at dele ’best practise’. Sammen har vi et godt udgangspunkt for at opfylde en målsætning om at producere ren og omkostningseffektiv energi til de danske elkunder. Med dette setup sigter vi efter at sænke ’Cost of Energy’ betragteligt gennem udvælgelsen af attraktive kystnære sites og anvendelse af erfaring og den seneste teknologi, siger ansvarshavende projektleder, Ian Wallentin.

Fossilfrit i 2050
Hvis alt forløber efter planen bliver vindmølleparkernes kombinerede kapacitet mere end 550 MW, hvilket er cirka 40 procent mere end den største idriftsatte offshore vindmøllepark i Danmark.

- Vi tror vindmølleparkerne kan producere op til 7-8 procent af det totale danske elforbrug. Dette vil markere et vigtigt skridt i forhold til at opfylde den danske ambition om at blive fossilfrit i 2050, siger administrerende direktør i European Energy, Knud Erik Andersen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078