23948sdkhjf

SEAS-NVE udskifter 3.700 gadelamper

I Egedal Kommune udskifter SEAS-NVE 3.700 gadelamper med LED-lys. Det er første gang energiselskabet løser så stor en belysningsopgave uden for det traditionelle forsyningsområde i Vest- og Sydsjælland.
LED-lyset i gadelamperne blev officielt tændt lige som solen gik ned den 3. november. Det skete i landsbyen Veksø, der som en af de første steder i Egedal Kommune får glæde af den nye belysning, hvor lysstyrken kan justeres op eller ned - alt afhængig af årstid, tidspunkt på dagen og trafikmængden.

Opsætning af de omkring 3.700 nye LED-lamper, som erstatter gamle armaturer med udtjente lysstofrør i Egedal Kommune, er lagt i hænderne på det andelsejede energi- og fibernetselskab SEAS-NVE,.

Første store LED-opgave uden for kerneområdet
Den nordsjællandske kommune har som en af de første kommuner i landet valgt at overtage næsten 11.000 gadelamper på veje og stier fra energiselskabet Dong Energy.
Opgaven har været i EU-udbud og blev i år vundet af SEAS-NVE, som gennem 100 år har leveret el til sjællænderne.

- Vi er meget stolte over at have fået opgaven med at udskifte en stor del af gadelyset i Egedal med topmoderne lys. Det er første gang, at vi løser så stor en renoveringsopgave af gadebelysning uden for vores traditionelle forsyningsområde i Vest- og Sydsjælland. SEAS-NVE har rødder i den danske andelstanke. Og den dag i dag betyder det, at vi er vant til at lytte til vores kunder. Derfor er vi også meget opsatte på at sikre, at borgerne i Egedal Kommune får et rigtig godt lys på gader og stræder, siger Peter Iversen, der er net-og entreprisedirektør i SEAS-NVE.

Læs mere: Stor belysningsinvestering i Egedal

De nye LED-gadelamper er foreløbigt sat op i Søsum, Toppevad, Ganløse, Slagslunde og Veksø. I løbet af de kommende måneder får også Stenløse og Ølstykke glæde af det smarte lys.

Moderniseringen af gadelyset i Egedal koster op mod 36 millioner kroner, som lånefinansieres. Ifølge formand for teknik- og miljøudvalget i Egedal kommune, Peter Hansen, giver den nye drift og LED-belysning omkring 3 millioner kroner i årlige besparelser. Dermed er hele lånet tilbagebetalt i løbet af 10 år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078