23948sdkhjf

Danskerne frygter klimaforandringerne

Den største globale udfordring er klimaforandringer, mener danskerne. Det viser en ny undersøgelse Userneeds har lavet for Dansk Energi
Den enorme udfordring, handler ikke bare om ekstremt vejr og våde kældre, men på sigt også flygtningestrømme, hunger og meget andet negativt, mener Dansk Energi. Det understreger, at det er tid til global handling.

I disse dage samles klodens fremmeste klimaforskere i regi af det såkaldte IPCC. Efter flere års tilløb er målet, at lave den rapport om klodens tilstand, som skal danne afsættet for de globale klimaforhandlinger, som gerne skal kulminere med en aftale på næste års COP-møde i Paris.

Ser klimaforandringer som den største udfordring
Hver fjerde dansker ser klimaforandringer, som den største enkeltstående udfordring på verdensplan. Dermed er klimaforandringer det, der fylder mest i en ny Userneeds-undersøgelse lavet for Dansk Energi. Dernæst følger international terrorisme, fattigdom og hungersnød, samt den øgede befolkningstilvækst.

- Vi står med en alvorlig udfordring og det glæder mig, at danskerne så tydeligt peger på, at klimaudfordringen skal håndteres. Det er en stor, stor udfordring, som kræver tusindvis af forandringer, lige fra den måde den enkelte dansker bruger energi i hverdagen og hele vejen til de bonede gulve under de globale forhandlinger, siger Lars Aagaard, adm. direktør i Dansk Energi.

- De udfordringer som vi står med, kan ikke skilles helt ad, da befolkningstilvækst og hungernød jo desværre hænger tæt sammen med klimaforandringer. Danskernes erkendelse af den monumentale udfordring på klimaområdet understreger, at der er opbakning til at reagere. Nu er det vigtigt, at vi så også handler både herhjemme, i regi af EU og på globalt plan, forsætter han.

Danmark som det gode eksempel
I den forbindelse kan en vellykket, dansk omstilling på energiområdet tjene som eksempel og inspiration for andre lande, mener Dansk Energi. Især når den kobler jobskabelse og vækst med mere og mere grøn energi. Men der skal mere til for at nå i mål. Derfor er det vigtigt, at både EU og andre parter er klar til at lade handling følge ord baseret på det videnskabelige grundlag, som skabes i disse dage i København.

- Det kommende COP-møde i Lima til december bliver en vigtig trædesten på vejen til en endelig aftale i Paris næste år. Jeg forventer ikke, at der kommer håndfaste resultater i år, men vi skal have banet vejen til at nå konkrete resultater i 2015, siger Lars Aagaard, som i december deltager på mødet i Lima.

- I den forbindelse er det vigtigt, at EU går forrest. Men det er også vigtigt, at vi dropper den misvisende sondring mellem U- og I-lande på klimaområdet. For faktum er jo, at en kineser i gennemsnit udleder mere CO2 end en europæer, så opdelingen er en forældet, slutter Lars Aagaard.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.159