23948sdkhjf

Dall Energy tester alternative biobrændsler

Det sker i et dansk-amerikansk forskningsprojekt.
Projektet har til formål at sikre den fremtidige forsyning med billige biobrændsler til afbrænding ved at udvide brændselssortimentet og samtidig undgå deponi af aske ved at nyttiggøre de bundne næringsstoffer.

Det oplyser Dall Energy, der er en central del af projektet, der også inkluderer Københavns Universitet, Sønderborg Fjernvarme, Carlsberg Forskningscenter, Komtek, HedeDanmark, Infarm, Fiberigth og amerikanske Warwick Mills.

Med projektet undersøger de danske og amerikanske partnere alternative billige brændslers forbrændingsegenskaber og mulighederne for at forbedre askernes gødningsværdi. Nærmere præcist skal projektet undersøge de miljømæssige, økonomiske og energimæssige forhold ved anvendelse af alternative brændsler i en Dall Energy multifuel-ovn, som både kan anvende vådere brændsler og brændsler med mere aske end andre ovntyper.

Læs også: Dall Energy leverer 8MW biomasseanlæg til Bogense Fjernvarme

For at få klarhed for om de alternative brændsler kan benyttes til energiformål, vil der i projektet blive foretaget fuldskala afbrændingstest. Det vil foregå på Dall Energy-ovne på virksomheden Warwick Mills i USA samt på Sønderborg Fjernvarme, oplyser Dall Energy.

Læs også: Biomasseovn fra Dall Energy premieret igen

Projektet, der blandt andet støttes af EUDP, løber i perioden juni 2014 til december 2016 og har en samlet budgetramme på 6,23 mio. kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109