23948sdkhjf

Danmark halter bagud på biogas

Selvom der for alvor er ved at komme gang i biogasproduktionen herhjemme, så halter Danmark forsat langt efter nabolandene, når det gælder opgradering af biogas til naturgasnettet.
Tal fra Gasteknisk Center, DGC, viser ifølge HMN Naturgas, at lande som Sverige, Tyskland og Holland er langt foran Danmark. Som eksempel har Tyskland 144 opgraderingsanlæg. Sverige og Holland har henholdsvis 55 og 21, mens Danmark – inklusiv et nyt projekt i Balling vest for Skive – nu kommer op på fem fungerende anlæg.

- I Danmark har vi ellers netop den fordel, at vi har et vidt forgrenet naturgasnet. Det betyder, at der de fleste steder i Jylland og på Fyn og Sjælland nu kan sendes opgraderet biogas ud i naturgasnettet, hvorefter det havner ude hos forbrugerne, siger administrerende direktør for HMN Naturgas I/S, Susanne Juhl.

Regeringen og de øvrige partier bag energiforliget fra 2012 har som målsætning, at 50 procent af Danmarks husdyrgødning senest i 2020 skal omdannes til biogas. Ifølge Brancheforeningen for Biogas udnyttes der lige nu cirka syv procent af husdyrgødningen.



Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109