23948sdkhjf

Rambøll satser på fjernvarme i Canada

Rambøll åbner kontor i Canada, hvor rådgivervirksomheden vil forfølge forretningsmuligheder i det voksende marked for fjernvarme i Nordamerika og skal rådgive Envida Community Energy Inc. om fjernvarme i Guelph.
Implementeringen af det første fjernvarmenet for en hel by i Nordamerika er godt i gang i Guelph 100 kilometer vest for Toronto i Canada. Mens fjernvarme er udbredt i Europa, udgør det ifølge Canadian Urban Institute kun 0,29 procent af det samlede energisalg i Canada. Guelph skal nu give Rambøll adgang til det voksende nordamerikanske marked, lyder det fra Rambøll.

I København, hvor Rambølls hovedsæde ligger, opvarmes 98 procent af bygningerne med fjernvarme, og en million mennesker forsynes med klimavenlig varme fra et af verdens største fjernvarmesystemer. I mere end 30 år har Rambøll været Centralkommunernes Transmissionsselskab CTR’s hovedrådgiver og har ydet rådgivning i alle faser af projektet lige fra planlægning og design til drift og vedligehold af systemet.
Nu skal Rambøll bruge denne knowhow til at udvikle fjernvarmesystemet i Guelph.

- Vi oplever en stigende interesse fra Amerika og Canada i ekspertviden fra skandinaviske lande og særligt i Rambølls omfattende praktiske erfaring med fjernvarmesystemer og disses planlægning, implementering, drift og vedligehold med fokus på ydeevne og omkostningseffektivitet, forklarer Pernille M. Overbye, som står i spidsen for Rambølls nordamerikanske fjernvarmekontor.

Porten til det nordamerikanske marked
Og i canadiske Guelph byder borgmesteren den danske fjernvarmeekspertise velkommen.

- Vi er rigtigt glade for at kunne byde Rambøll velkommen til Guelph, og vi tager med glæde imod deres ekspertise i forbindelse med implementeringen af vores fjernvarmeplaner. Vi vil gerne være porten til det endnu uudnyttede nordamerikanske marked for fjernvarme, og Rambølls nye kontor her i byen er et vigtigt skridt i den retning. Det understreger, at Guelphs fjernvarmeinitiativ ikke kun er en smart energistrategi, men også en smart og effektiv udviklingsstrategi, siger Guelphs borgmester Karen Farbridge.

Rambøll har allerede kontorer i Houston og Portland, og det nye kontor i Guelph skal ifølge virksomheden ses som et led i Rambølls strategiske ambition om en markant tilstedeværelse i Nordamerika for at understøtte virksomhedens udvidelse af ydelser og vækst. I først omgang vil Guelph-kontorets projekter blive bemandet med medarbejdere fra Rambølls kontorer i Europa eller ved lokale ansættelser.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111