23948sdkhjf

Horsensfamilier tester energimix

20 familier i landsbyen Stenderup ved Horsens skal over de kommende år teste et mix af energiteknologier for energifonden Insero.
Det sker i projektet ‘Living Lab’, hvor de 20 familier henover forår og sommer blandt andet har fået installeret solceller, varmepumpe og leaset en elbil og nu skal afprøve teknologierne i indbyrdes samspil i deres dagligliv. Det skriver Ingeniøren.

Som en del af projektet, der dels skal give familierne billigere energiløsninger og samtidig spare CO2, har familierne blandt andet fået installeret solbrønde. Ideen er her, at man i sommerperioden sender overskydende varme fra solfangeren ned i jorden for siden hen at kunne bruge den til opvarmning.

Det er Hedensted VVS, der som lokalt firma har fået installationsopgaverne i landsbyen, og bag solbrøndene står firmaet Sunwell. Begge virksomheder ser nu frem til at få dokumenteret teknologien.

- Vi har endnu ikke brugbare data, der kan dokumentere teknologiens ydeevne, men det får vi rådet bod på nu, siger Michael Thomsen fra Hedensted VVS til Ingeniøren.

Alle 20 familier har desuden indvilget i at lade deres energianlæg fjernstyre i forbindelse med forskellige forskningsprojekter. Her er det et af Inseros datterselskaber, Insero Software, der har udviklet software, der kan overvåge og fjernstyre teknologierne hos de 20 familier, som alle er forbundet med kraftigt internet.

Originalartikel: http://ing.dk/artikel/20-horsens-familie...
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.468