23948sdkhjf

NGF Nature Energy er ny medejer i Ribe Biogas

NGF Nature Energy fortsætter sin udbygning på biogasområdet og har netop erhvervet en ejerandel af biogasselskabet Ribe Biogas A/S.
Energiselskabet NGF Nature Energy overtager en andel på 17 procent i biogasanlægget Ribe Biogas fra Danish Crown.

- Vi glæder os over samarbejdet med Ribe Biogas. Anlægget er veldrevet og har gennem mange år bevist, at man med en fornuftig indstilling kan få en ganske sund forretning ud af et biogasanlæg. Andelen i Ribe Biogas er et naturligt led i vores engagement på det danske biogasområde, og vi forventer, at kunne drage fordel af synergieffekter fra anlægget her til vores øvrige anlæg, lyder det fra udviklingsdirektør Hans Duus Jørgensen fra NGF Nature Energy.

NGF Nature Energy har gennem de seneste år gjort sig bemærket som en aktiv spiller i opbygningen af den danske biogassektor. Senest er der taget første spadestik til tre nye anlæg i henholdsvis Holsted (Midtjylland), Heden og Bogense (Fyn), og selskabet driver desuden et anlæg i Nordjylland. Alle anlæg som NGF Nature Energy er hovedejer af.

Ribe Biogas under udvidelse
Ribe Biogas A/S, der er etableret i 1990, har indtil nu været ejet af leverandørerne fra landbruget men også af Danish Crown-slagteriet, der leverer industriel biomasse til anlægget. Danish Crown har nu valgt at sælge sin andel, og med NGF Nature Energys indtræden i selskabet er en ny struktur slået an. For bestyrelsesformand i Ribe Biogas, Erik Husted, er ændringerne i ejerstrukturen en helt naturlig del af den udvidelse, anlægget er i fuld gang med:

Ribe Biogas A/S er et privatejet aktieselskab idriftsat i 1990. Det var på daværende tidspunkt verdens største termofile biogasanlæg. Anlægget behandler årligt ca. 165.000 tons biomasser, hvoraf ca. 30.000 tons er industriaffald. Der produceres ca. 5.500.000m³ biogas, som sælges til produktion af el og varme.
- Biogassektoren er under stor udvikling i disse år. Ribe Biogas ønsker fortsat at være blandt flagskibene på det danske biogasområde. Vi har arbejdet med en større udvidelse, som har sikret øget kapacitet. Vi arbejder samtidig på at sikre vores rolle som producent af vedvarende energi. Vi ser derfor frem til samarbejdet med NGF Nature Energy, som kan bidrage med vigtig knowhow på gasområdet og understøtte den fortsatte udvikling af anlægget, siger han.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094